Oostenrijk zomervakantie 2016

Drie weken ontspannen in Tirol en Vorarlberg 

Wanneer we voorjaar 2016 onze vakantieplannen maken zijn er vele ideeën, als je zoals wij naar Oostenrijk gaat moet er een plan B zijn wanneer het weer tegenvalt. Plan B voor dit jaar is richting Süd Tirol in Italië. 

Dit jaar worden we verwend, drie weken lang het mooiste weer van de wereld dus plan B kan de ijskast in. 

We starten dit keer in het Zillertal, hier hebben we op onze favoriete camping Hell voor een week gereserveerd, daarna gaan we sowieso verder anders blijven we opnieuw drie weken op dezelfde bestemming. Wil je virtueel met ons meereizen? Lees dan gerust verder. 

Onderweg naar het Zillertal met stop ten zuiden van de Hünsrück. 

Onze zomervakantie 2016 staat voor de deur, de caravan en de auto zijn gepakt we kunnen vertrekken. Zaterdagmorgen rond 09:30 draaien we de straat uit richting de Hünsrück.

We rijden de voor ons bekende route over A1, A30 en natuurlijk mag de eerste stop bij BP de Poel bij Ede niet ontbreken. Hier word een cappucino met een appelflap gehaald. Daarna gaan we via de A12 en de A50 richting Venlo. Vanaf Venlo volgen we de A61. 

Het is warm en zonnig weer. Heel wat anders dan het weer van de afgelopen maanden. Zou het dan toch lukken dat we dit jaar goed weer krijgen? 

Omstreeks 15:30 komen we aan bij camping Aumühle in Schweppenhausen. We krijgen een plekje aangewezen, waar we als we dat willen, aangekoppeld kunnen blijven staan. Wij kiezen ervoor om de caravan af te koppelen. De 5 minuten die we morgenochtend langer nodig hebben nemen we op de koop toe. We pakken de stoelen en kiezen voor een plekje in de schaduw. Het is in Schweppenhausen 30 graden, dus de volle zon is te warm. 

’s Avonds eten we op de camping. De camping heeft een kleine kaart. Na de maaltijd nog even wat drinken en Xela uitlaten. We gaan bijtijds naar bed want morgen moeten we vroeg op omdat we een lange reis naar Fügen voor de boeg hebben. 

De volgende ochtend gaat om 06:00 uur de wekker. De planning is om 08:00 uur te vertrekken. Aangezien we beiden willen douchen, Xela moeten uitlaten, ontbijten, koffie voor onderweg willen zetten hebben we zeker anderhalf uur nodig. 

Geheel volgens schema rijden we om 08:00 uur weg bij de camping. Van de A61 willen we via de A6 naar de A7 rijden. Door de wegwerkzaamheden bij autobahnkreuz Weinsberg komen we rijdend op de A6 op de A81 terecht ipv op de A6 te blijven. Dit is de eerste keer in Duitsland dat wij verkeerd rijden door een slechte wegbewijzering. We besluiten om bij de eerste de beste afslag te draaien omdat we absoluut de A8 willen vermijden. Jan en Paula, waarmee we op vakantie zijn, rijden net als wij verkeerd maar zij kiezen er voor om de route te vervolgen.

Enkele uren later in de buurt van Kempten op de A7 rijden wij Jan en Paula weer voorbij. Een minuut later gaat onze telefoon en is Jan aan de lijn. Bij het voorbij rijden zagen Paula en Jan iets aan onze caravan wapperen, ze denken dat het serviceluik los geschoten is. 

We zoeken de eerste beste afslag op en inspecteren onze caravan. De “schade” valt mee, het spatbord boven het wiel is gedeeltelijk los geschoten. Met een stuk duct tape op het spatbord kunnen we onze weg vervolgen. 

Na een lange en vermoeiende reisdag komen we aan bij onze vertrouwde camping Hell die tegenwoordig onder de naam Hell’s Ferienresort bekend is. Aangezien we gereserveerd hebben kunnen we na aanmelding direct doorrijden naar onze staanplaats op de Alte Wiese. 

Na het uitdraaien van de pootjes en het begroeten van een aantal bekenden zijn we weer helemaal thuis. Een heerlijke maaltijd in het campingrestaurant bij Barbara en Hans maakt de thuiskomst compleet.