Oostenrijk wandeling Galtür naar Ischgl

Vandaag is zo een dag dat je denkt een heerlijke dag op de piste te hebben, het zonnetje schijnt maar de wolken hangen hardnekkig laag in het dal op de piste. 

We waren al met de skibus naar het skigebied gereden maar daar aangekomen en een cappuccino gedronken te hebben zien we het weer niet verbeteren en maken rechtsomkeer.

Skikleding uit en wandelkleding aan. We gaan wandelen. De mogelijkheden in het Paznauntal in de winter zijn niet al te groot dus kom je vaak weer op hetzelfde uit. 

We lopen langs de Trisanna richting Ischgl. Dit keer gaan we niet door het bos maar blijven vanuit Galtür gezien aan de linkerkant en gaan over de weiden richting Mathon. 

De nevel zakt steeds lager het dal in over Galtür maar wij lopen in het zonnetje.
In het dal zijn de weiden al zonder sneeuw. Dit hebben wij in maart nog nooit mee gemaakt.
De waterval is ook veel voller door het vele smeltwater. 
De wandelwegen zijn schoon op de schaduwplekken na. 
Wanneer we door het bos naar Ischgl wandelen steken we bij de Waldkapelle altijd een kaarsje op voor onze ouders. 
Ook nu hoeven we dit niet te laten in het gehucht Valzur staat een mooie kapel.
We wandelen verder naar Mathon waar we in het dorp de lunch gebruiken.

Hier staat de Dreikönigskapelle. Deze kapel gebouwd in de 18e eeuw heeft het enige barokke krippenaltaar in Noord Tirol.

Gemaakt door een beeldhouwer uit de streek, Johan Ladner geboren in Kappl maakte het in 1774. Het behoort tot de meest gerenommeerde kunstwerken in het dal. 

De naast de kerk opgestelde Kalvarienberggroep stamt uit 1742.

Wanneer we Mathon verlaten zien we rechts de uitloper van een lawine. Als je het nog niet begrijpt weet je nu waarom er zoveel lawine galerijen langs de bundesstrasse gebouwd zijn. De galerijen en tunnels zijn gebouwd na de sneeuwrijke winter en het lawine ongeluk in Galtür in 1999. 

We naderen Ischgl. Inmiddels is de bewolking toe genomen.
Door het dorp wandelen we naar de parkeerplaats Florian waar de skibus naar Galtür vertrekt, zo zijn we verzekerd van een zitplaats en hoeven we niet een kwartier te staan in een volle bus.