Oostenrijk Silvapark Galtür een heerlijk skigebied

Foto genomen in 2011 op een rustige zaterdagochtend toen de gasten vertrokken waren en de nieuwe nog moesten arriveren. 

Met 40 kilometer aan piste en 10 km aan skiroutes is Galtür net als See en Kappl een klein familie skigebied in het Paznauntal. Het heeft echter ons hart gestolen. We hebben bij Magnus en Anita in Gampelerhof een uitstekend onderkomen. 

Sinds dit jaar zijn wij, omdat wij voor het 15e jaar in Galtür zijn, ook eregasten.
Uiteraard zijn de stamgasten ook terug te vinden op de website van Gampelerhof zie bovenstaande foto. 

Het fijne van skiën in Galtür is de rust op de pistes. Ook is het heerlijk om de auto te kunnen laten staan als we gaan skiën. De ski’s en skischoenen staan gratis in depot bij de Intersport in het centrum op nog geen 5 minuten lopen vanaf Hotel Gampelerhof. Binnen 2 minuten sta je op de bushalte op het dorpsplein waar de skibus je binnen 5 minuten in het skigebied Silvapark brengt. Ook richting het skigebied van Ischgl rijdt regelmatig de skibus. Een ritje duurt ongeveer 15 minuten. 

Wanneer je uit de skibus stapt sta je direct bij het dalstation van de Birkhahnbahn, deze stoeltjeslift brengt je al snel op de piste.
Blik op de zwarte piste 01 Birkhahnabfahrt vanaf Addis Abbeba[r] 
Uitzicht vanaf het terras de Addis Abbeba[r] hier krijg je de beste cappucinno. Het uitzicht richting de Bielerhöhe is super.
Staand op rode piste 02 Sesselbahnabfahrt kijken we omhoog naar het dalstation van de Ballunspitzbahn en de Faulbrunnalm 
Vanaf bergstation van de Alpkogelbahn kijken we op zwarte piste 06 de Ballunabfahrt 
Blik op de Kopssee vanaf rode piste 08 welke heel toepasselijk Kopsseeabfahrt heet. 
Uitzicht vanaf de rode piste 07 Faulbrunnabfahrt 

En wanneer je dan een dag heerlijk geskiet hebt moet je af en toe even wachten tot de skibus komt.

Het skigebied van Galtür is een fantastisch skigebied waar zowel de geoefende skiër als de beginneling aan zijn trekken komt. 

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.