Oostenrijk Innsbruck, uitstapje naar de hoofdstad van Tirol

Tijdens de wintersport zijn er altijd dagen met minder weer. Bovendien wanneer je 14 dagen op wintersport bent is het lekker om ook een dagje niet te skiën. We stappen in de auto en rijden in ongeveer 1,5 uur naar de hoofdstad van Tirol.

In de regen bezoeken we de Altstad

Innsbruck is zoals de naam doet vermoeden ontstaan rond een brug over de rivier de Inn. Het is waar eens deze brug gelegen heeft, dat je vandaag de dag het historische centrum van de stad kunt bewonderen. Het is niet al te groot en eenvoudig te voet te verkennen.

Veruit het beroemdste gebouw is dat met het Goldenes Dachl Het gaat hier om een balkon dat in 1500, na de bruiloft van keizer Maximiliaan, voorzien werd van bijna drieduizend vergulde dakpannen.

Goldenes Dachl 

Een bezienswaardigheid waar je veel meer tijd aan kwijt bent is de Hofburg niet ver van het huis met het Goldenes Dachl. Dit was het paleis dat gebruikt werd door de Habsburgse keizers wanneer ze in de stad waren. De Hofburg werd gebouwd in 1460 en later voorzien van een façade in de rococostijl. Tegenwoordig kun je er oude keizerlijke vertrekken en een aantal kunstgalerijen bekijken. Aangrenzend staat de mooi versierde Hofkirche en meteen naar het noorden ligt de Hofgarten, de oude tuinen van het paleis die nu dienst doen als openbaar park.

Behalve deze twee hoofdattracties vind je nog talloze andere mooie gebouwen in de binnenstad. Zo is er de 51 meter hoge Stadtturm met een mooi uitzicht over de stad en de vallei van de Inn. 

Het Katzunghaus, het Trautsonhaus en het al sinds 1390 bestaande Hotel Goldener Adler zijn andere voorbeelden van oude, in fijne staat bewaard gebleven middeleeuwse architectuur. Het Helblinghaus is ook prachtig om te zien, want het is voorzien van een elegante barokke façade uit 1725. Tenslotte is er nog de Dom van Innsbruck, eveneens in de stijl van de barok. Binnenin vind je prachtig schilderwerk dat je zeker eens mooi bekijken. 

Informatieve tekst overgenomen van: www.bezoekoostenrijk.nl