Oostenrijk Sonneweg Trins

Rondwandeling in het Gschnitztal 

We zijn gearriveerd in Steinach am Brenner bij onze vrienden Martin en Christine. Martin is net  geopereerd aan zijn meniscus en geeft aan dat skiën nog niet mogelijk is. Als wij willen kunnen wij de laatste dagen nog naar de piste gaan. Omdat wij net al een week geskied hebben gaan wij de komende dagen gezellig met hun op stap. Skiën komt volgend jaar wel weer.  

Het is heerlijk weer deze zaterdag , we rijden naar buurgemeente Trins in het Gschnitztal waar we een kleine rondwandeling gaan maken. De auto wordt geparkeerd in het kleine centrum van Trins.

We wandelen een klein stuk bergop en volgen het wandelpad richting Pflutschwiesen. Gelijk hebben we al zicht op het dorp Trins 

Langs het pad is een hek geplaatst om het dorp en de wandelaars te beschermen tegen steenslag. Kosten in 2010 slechts “200.000” Euro. 

We hebben een blik op Steinach met de achterliggende bergen. Ondanks dat de brug van de A13, de Brennerautobahn op de voorgrond is blijft het een heerlijk uitzicht. 

Klik op de afbeelding voor een panoramafoto.

We wandelen in de volle zon het is begin april maar lijkt wel zomer. 

We komen een landbouwer tegen die van het goede weer gebruikt maakt om de schade ontstaan door de vorst en sneeuw te repareren. 

Onze wandeling gaat verder waar we het hoogste punt voor vandaag bereiken. Er staat een bankje en de zon schijnt, wat doen je dan? Even uitrusten en genieten. 

In de verte zien we de Stubaier Alpen. 

Klik op de afbeelding voor een panoramafoto.

We gaan weer bergafwaarts richting Trins. Onderweg krijgen we ook nog een lesje geschiedenis dmv een informatiebordje. Het gebied werd in de oudheid Rufelana genoemd. Dit komt van het Romeinse “rivulanea” wat gebied van beekjes betekent. 

We komen langs de Antoniuskappelle. Deze kleine kapel staat iets buiten het dorp en wordt nog steeds goed onderhouden.

We bezichtigen de kapel en vervolgen onze weg. 

Omdat we het laatste stuk niet over de doorgaande weg willen lopen maken we gebruik van het weiland van de boer, dit is mogelijk omdat er nog niets geplant is. We komen uit op ons uitgangspunt en rijden terug naar Steinach.