Oostenrijk Panoramaweg Terfens

Heerlijke wandeling met als afsluiting een lekker diner 

Wanneer we in Steinach bij onze vrienden zijn weet Martin ons altijd te verrassen met een wandeling en restaurants die je als toerist niet zo gauw vindt. 

Dit keer verrast hij met een rondwandeling in Terfens een klein plaatsje in het Inntal. Dit plaatsje is vooral bekend van Haus steht kopf 

De auto wordt geparkeerd in het centrum bij de kerk. Vanaf hier gaan we gemoedelijk bergop richting het Wallfahrtsort Maria Lach.

Via een schrotterweg waar nog wat sneeuwresten liggen bereiken we al snel Maria Larch.

Maria Larch  is een zogenaamd Wallfahrtsort (bedevaartplaats) waar het water dat uit de bron komt genezende werking wordt toebedacht. Er zijn veel mensen aanwezig die hier water tappen en dit meenemen voor thuisgebruik.

Bij de kerk heeft een slimme boer een koelkastje met de benaming ’s Larchladl geplaatst,  hier verkoopt hij gekoelde eieren en kaas. Het afrekenen mag in een geldkistje. Heb niet het lef om de producten zonder betaling mee te nemen. Volgens opschrift wordt het bewaakt met videobewaking. 

Na de korte stop gaan we verder. Over de sneeuwresten wandelen en glibberen we op sommige stukken omhoog. 

We komen uit op het hoogste punt van onze wandeling. Vanaf nu gaat het vlak verder.
Ontspannen lopen we verder met steeds een prachtig panorama op de bergen. 

Het is genieten van het mooie lenteweer en de omliggende bergen welke deels nog met sneeuw bedekt zijn.

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. 
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. 

Vanaf nu gaat het bergafwaarts en wandelen we op ons gemak terug naar ons uitgangspunt in Terfens. We stappen in de auto en rijden naar Gnadenwald 

In Gnadenwald staat Alpenhotel Spekbacherhof. Omdat wij de lunch overgeslagen hebben en alleen een “jause”bij ons hadden kan de inwendige mens wel wat gebruiken. 

We kiezen vanwege het heerlijke lenteweer voor een plekje op het terras. Hier genieten we van een late lunch dan wel een vroeg diner. 

Het is zondag daardoor is het druk op het terras. Veel einheimischen maken hun eerste fietstocht of wandeling deze lentedag. 

Ook vanaf het terras van Speckbacherhof uitzicht op de omliggende bergen. Een heerlijke dag in de bergen afsluiten met ontzettend lekker eten, wat wil je nog meer?