Oostenrijk winterwandeling Galtür naar Wirl

Wintersport 2023 geen skiweer dus wandelen

Centrum Galtür met gemeentehuis en kerk.

Het is zondagochtend en ons plan om te gaan skiën kan in de prullenbak. Nog is het redelijk weer maar de voorspelling is regen en sneeuw. Bij het ontbijt roept Magnus, de eigenaar van Gampelerhof, Heute macht kein spass. Wanneer hij die kreet loslaat weet je dat je beter kan gaan wandelen. Hij meldt verder dat het vanaf maandag prima skiweer wordt dus slaan we vandaag de skidag maar over.

We besluiten om vandaag dan een rustige wandeling te ondernemen. We wandelen langs de beek richting het skigebied van Galtür naar Wirl.

Er ligt in het dal nog weinig sneeuw. De langlaufloipe is deels al verdwenen. Zo weinig sneeuw hebben we in al de jaren dat we hier komen nog niet meegemaakt.

We arriveren in Wirl en zoeken het terras op van hotel Almhof.

Op het terras drinken we een cappuccino. De wind komt inmiddels opzetten en de temperatuur daalt snel. Tijd om weer verder te gaan.

Aan de rand van Wirl staat de St Antonius kapelle. Eigenlijk lopen we er altijd voorbij. Dit keer kijken we even binnen in de kapel.

De kapel is klein en wordt voornamelijk gebruikt om de overledenen te herdenken welke in Wirl woonden.

Retour lopen we aan de andere zijde van het dal. Op sommige plekken komt het groen van het gras al door de sneeuw heen. Magnus krijgt gelijk in de middag begint het te regenen en later in de nacht gaat het over in lichte sneeuw. De regen is niet goed voor de sneeuw en we zien het zienderogen minder worden,