Oostenrijk Galtür wintersport maart 2023

Heenreis met overnachting in Illertissen

Zoals ieder jaar gaan wij ook dit jaar weer op wintersport. Moesten we vorig jaar door omstandigheden een andere bestemming kiezen, dit jaar gaan we weer naar het voor ons vertrouwde Galtür. We vertrekken op vrijdag en maken een tussenstop inZuid Duitsland in Illertissen.

We overnachten in hotel Dornweilerhof. Dit hotel is bij ons bekend doordat we in 2021 op de naastgelegen camping Illertissen overnacht hebben. Wij hebben toen ’s avonds in het restaurant van Dornweilerhof gegeten.

Vanuit onze hotelkamer hebben we zicht op de camping. Deze is geopend maar ziet er erg rustig uit. Meer info over deze camping vind je hier.

De kamer in Dornweilerhof is schoon en netjes maar oogt wat gedateerd.

Iets wat je bij het gebruik van een overnachting hotel in Duitsland wel vaker tegenkomt. Nette kamers maar blijven hangen in de vorige eeuw.

De hotels in Duitsland zijn over het algemeen al jarenlang in de handen van één familie en worden gerund door een ouder echtpaar. Ook bij Dornweilerhof is dit het geval.

Vaak is er geen opvolging en is dat de reden waarom er niet gemoderniseerd wordt.

We zetten onze bagage neer in de kamer en besluiten om de benen te gaan strekken na de reis.

Het hotel en camping liggen tussen de Iller en het Illerkanaal in. Wij wandelen een stuk langs het Illerkanaal.

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we de volgende dag verder naar onze eindbestemming Galtür.

Na een cappuccino stop in de zon op een terras in Bregenz leggen we de laatste kilometers af en komen rond het middaguur aan bij Gampelerhof.

Nadat we hartelijk welkom zijn geheten door de wirtsleute Magnus en Anita en dochter Anne Maria, die tegenwoordig het hotel voor een groot gedeelte runt, zoeken we onze kamer op.

Het roze gebouw is de achterzijde van Gampelerhof.

Uitzicht vanaf het balkon van onze kamer.
Zicht op de Ballunspitz vanaf het balkon van onze kamer.

We krijgen onze vertrouwde kamer 317 op de zuidzijde. Met prachtig uitzicht op Gampele en wanneer we naar rechts kijken zien we de huisberg van Galtür de Ballunspitz. Een Gampele is in het dialect van Galtür een weide.

Voor wie Gampelerhof niet kent zal het misschien vreemd overkomen maar een aantal jaren geleden is het hotel uitgebouwd en zijn de kamers vergroot, Dit heeft tot gevolg dat Magnus er bewust voor gekozen heeft om de oude stijl met de nieuwe stijl te mengen.

Alle kamers zijn familiekamers voorzien van twee tv toestellen en de mogelijkheid om met 4 of 6 personen te verblijven.

Onze kamer heeft als extra een elektrische kachel. De stenen worden verwarmd. Als je koud ben kan je hier heerlijk tegen de kachel gaan zitten.

Badkamer
Douche

We laten de dag rustig aflopen. Morgen is zondag en de eerste dag dat we gaan skiën. We hebben 6 dagen in Galtür om de piste onveilig te maken. Daarna gaan we nog vier dagen naar onze Oostenrijkse vrienden Martin en Christine in Steinach am Brenner. Dat het dit jaar een andere wintersport zou worden lezen jullie op de volgende pagina’s.