Oostenrijk wintersport 2024 Hochplateau Seefeld

Wandelen en ontspannen in hotel Seefelderhof

De oplettende volger van onze website zal zich verbazen. Peter en Emmy op wintersport en de webpagina start met een foto van een trein? Ja dat klopt, omdat onze Kia Optima met een kapotte versnellingsbak sinds eind oktober 2023 bij de garage staat, gaan we dit jaar met de trein naar Oostenrijk. We vertrekken op 10 maart, ja je leest het goed, de auto staat inmiddels 4 1/2 maand te wachten op onderdelen maar uiteindelijk zouden we onze Kia begin april na 5 1/2 maand gerepareerd terug krijgen.

We hebben op grond van ervaringen in het verleden, in 2008 gingen we met de DB autozug naar het Zillertal (zie verslag), gekozen om met de nachttrein tegenwoordig nightjet genaamd te reizen. We hebben een plaats in een liegewagen (ligrijtuig) gereserveerd. Hierdoor kunnen we gedurende de nacht languit liggen op een bedje. We hebben gekozen voor een 4 persoons cabine, dus we krijgen nog 2 medereizigers. Er kunnen totdat het nachttraject begint medereizigers instappen. Het nachttraject begint in Köln en eindigt in München. Even voor München wordt er een ontbijt geserveerd. 2 Kaiserbroodjes met boter en jam en naar keuze een beker thee of koffie.

We vertrekken om 17 uur 30 met de trein vanuit Purmerend Overwhere naar Amsterdam Centraal. We zijn hierdoor 1 uur voor vertrek van de nightjet op Amsterdam Centraal. Halen een broodje en een cappuccino en zoeken het perron op waar onze trein vertrekt.

Wanneer de trein klaar staat zoeken we onze gereserveerde plaatsen op. We worden teleurgesteld, wij zijn de comfortabele Duitse ligwagens gewend, dit rijtuig zal waarschijnlijk nieuwer zijn als het rijtuig waar we in 2008 mee reisden, het comfort is echter veel minder.

Gevolg is dat Emmy na een doorwaakte korte nacht opstaat met pijn in haar rug, waar ze helaas de rest van de vakantie last van zou hebben. De nightjet is slecht bevallen en dan te bedenken dat we over een week ook weer met deze trein terug reizen.

In Innsbruck hebben we een wachttijd van 1 uur. We halen uiteraard een cappuccino en drinken deze genietend van het zonnetje op een bankje op. De regiozug brengt ons naar Seefeld. Een mooie rit hoog boven het Inntal. In Seefeld kiezen we ervoor om ons door een taxi naar het hotel te laten brengen.

Om 11 uur (18 uur na vertrek vanuit Purmerend) stappen we hotel Seefelderhof binnen. We worden vriendelijk ontvangen bij de receptie en hebben geluk, onze kamer is al gereed en we kunnen gelijk door naar onze kamer.

De kamer gelegen op het zuiden is keurig. De kamer heeft ook een balkon, helaas zouden we ondanks dat we bij aankomst prachtig blauw en zonnig is, slechts één keer gebruik van kunnen maken.

De kamer kom je binnen door een gang waar rechts twee ruime kledingkasten zijn en links de badkamer en het toilet. Het toilet is apart van de badkamer.

We slapen in een hemelbed, het hotel heeft keurig van te voren via mail gevraagd of we hier bezwaar tegen hadden. Dit hadden wij niet, we wilden ook weleens als een prinses en prins slapen.

Het hotel is ons zeer goed bevallen en kunnen we iedereen aanraden. Een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s middags tussen 15 uur 30 en 16 uur 30 staat er thee of koffie klaar met gebak en ’s avonds een 5 gangen keuze menu.

We blijven een week in Oostenrijk, dit keer een wintersport waar we alleen gaan wandelen en het skiën achterwege laten. Dat is overigens een goede keuze, het dorp is groen en één van de twee skigebieden, Gschwandtkopf, is wegens een gebrek aan sneeuw al gesloten.

Doordat we moe zijn van de treinreis doen we op de dag van aankomst niet zo veel meer en gebruiken we deze om te acclimatiseren.

Vanaf morgen gaan de wandelschoenen aan en zullen we als we terugkomen in het hotel, zeker gebruik gaan maken van het binnenzwembad, stoombad en sauna. Deze faciliteiten heeft het hotel namelijk ook.