Oostenrijk wandeling van Seefeld naar Reith

Via de Wildsee en Reither Moor, we spotten eekhoorns

Als we aan het ontbijt zitten is het bewolkt en er wordt in de loop van de dag regen verwacht. We kiezen ervoor om dan vandaag maar een kortere wandeling te maken.

We lopen door het centrum van Seefeld en gaan richting Reith. De route brengt ons langs de Wildsee die net buiten Seefeld ligt en het Reither Moor.

De Wildsee tussen Reith en Seefeld bestaat waarschijnlijk al zo lang als de bergen zelf. De kleine nederzetting “Sevelt” (Feld am See) werd voor het eerst vermeld in documenten in 1022.

Ten tijde van keizer Maximiliaan I stond het gebied rond de Wildsee al bekend om zijn weelderige flora en fauna. De vissoort Prikken (een soort aal), zie Wikipedia, die daar destijds voorkwam, maakte de Wildsee later in de volksmond bekend als “Lampretensee”. Het economische gebruik van het water bleef beperkt tot enkele decennia.

Tegenwoordig wordt het natuurlijke juweel beschermd en is vissen daarom verboden.

Na een stuk bijna direct langs het meer gelopen te hebben gaat de route vervolgens door een bos.

Het bos staat bekend om de vele flora en fauna. Je kan hier eekhoorntjes spotten zelfs in de winter want hier houden ze geen winterslaap.

De beestjes houden waarschijnlijk geen winterslaap omdat ze gevoerd worden. Wanneer je ongebrande nootjes meeneemt schijnen deze uit je hand te pakken. Wij hebben geen nootjes bij ons, dus voor ons blijft het observeren. Wat ons wel opvalt dat we hier alleen donkere eekhoorns zien en geen rode. In Oostenrijk vind je evenals in de rest van Europa de euraziatische eekhoorn, deze kan rood tot donkerbruin zijn in de zomer. De wintervacht is grijzer en donkerder. Dus we zien hier de eekhoorn in zijn wintervacht en niet een invasieve soort.

Wanneer we uit het bos komen gaat het eerst vlak en daarna bergafwaarts.

We komen langs een boerderij waar de boer op de schuur oude gereedschappen opgehangen heeft.

We krijgen een blik in het lager gelegen Inntal.

Inmiddels heeft de bewolking toegenomen en begint het te miezeren.

Na de miezerregen barst de bui los, we moeten bergop naar Reith. Door de regen fotograferen we niet meer. Plan was om ook terug te wandelen vanaf Reith, maar de stromende regen doet ons anders besluiten. We stappen op de lijndienst (gratis met onze gastenkaart) en keren naar Seefeld terug.