Oostenrijk rondwandeling vanuit Moos bij Leutasch

Door het Katzenloch en langs Ropferstub’m en Muggen Moosalm

De regen van gisteren en eergisteren heeft weer plaats gemaakt voor de zon. De bergen hebben weer een laagje sneeuw gekregen. Het is vandaag zondag en onze laatste dag in Oostenrijk. Martin en Christine, onze Oostenrijkse vrienden, komen naar Seefeld om de dag gezamenlijk door te brengen en bij te kletsen.

We rijden met de auto naar parkeerplaats P11 Parkplatz Rödlach in Moos. Hier start de rondwandeling. Voordat we van start gaan moet eerst een ticket gekocht worden om geen parkeerboete te krijgen.

De wandeling begint in het bos. Het pad gaat gelijk bergopwaarts. Ondanks dat we moeten stijgen gaan we gemoedelijk omhoog en hebben genoeg adem om bij te praten.

De wandeling staat door middel van borden goed aangegeven.

We liepen de afgelopen dagen door een bijna groen landschap, hier lopen we nog in een winterlandschap.

We komen aan bij de Ropferstub’m hier vind je een kneipp-badl.

We nemen er een kijkje

Het kneipp-pfad bestaat uit vier baden die gevoed worden met water uit een eigen bron.

Daarnaast is er een blotevoetenpad.

Vanaf het plateau bij het kneipp-pfad kijk je in het bos.

We laten dit keer vanwege de buitentemperatuur het baden maar even achterwege. Dit is meer iets om te ondernemen bij zomerse temperaturen.

We nemen een pauze op het terras van de Ropferstub’m. Het is de laatste dag dat zij open zijn. Het winterseizoen zit erop.

Bij de stub’m kijk je richting het Miemingerplateau, een prachtige blik in het dal.

De bekendste berg in het blikveld is de Tschirgant.

Na de pauze gaan we verder. We vervolgen de route maar komen er na een paar honderd meter bergopwaarts achter dat we verkeerd wandelen. Wat hoogtemeters voor niets gemaakt.

De route gaat opnieuw door het bos. Genietend van het gezelschap van onze vrienden bereiken we de afslag naar de Muggen Moosalm.

Om een bezoek te brengen aan de alm moet de afslag genomen worden naar de alm en moet dezelfde route vanaf de alm teruggelopen worden.

Om de alm te bereiken gaat het door een met sneeuwresten bedekte weide. Goed oppassen dat je niet te ver wegzakt en natte voeten krijgt.

De alm werd in 2017 gerenoveerd en er heerst een gemoedelijke sfeer. Ook hier is het de laatste dag van het winterseizoen. Wij verbazen ons erover dat je in Seefeld tijdens Pasen, waarbij veel Duitsers lange weekenden of een week vrij zijn, de hutten al gesloten zijn. Evenals vele hotels.

Na een pauze met uitzicht op de bergen gaan we verder.

Vanaf de alm gaat het langzaam weer bergafwaarts om weer op ons uitgangspunt terug te komen.

Friedensglocke Mösern.

Na de wandeling rijden we naar Friedensglocke in Mösern. De Friedensglocke in Mösern bij Telfs weegt meer dan 10 ton.

De Friedensglocke in Mösern bij Telfs weegt meer dan 10 ton. De klok is gemaakt ter ere van het 25 jarig bestaan van de werkgeversorganisatie Alpenländer (ARGE ALP) als symbool voor de grensoverschrijdende samenwerking en vrede in de Alpen.

De grootste vrijstaande klok van de Alpen is ontworpen door de Tiroler architect Hubert Prachensky en gegoten door de bekende klokkengieterij Grassmayr in Innsbruck. De klok brengt dagelijks om 17.00 uur haar boodschap ten gehore met een imposant geluid

Bij de Friedrichsglocke hebben we opnieuw een prachtige blik in het dal.

Jaarlijks trekt de klok meer dan 10.000 bezoekers.

Bij de klok hangt een webcam. We maken snel een screenshot als we zelf op de webcam te zien zijn. Helaas is hier niet het dal op te zien. Op onderstaand live beeld van de webcam is het dal wel zichtbaar.

Live beeld: Seefeld Friedensglocke Mösern

Bron: www.foto-webcam.eu

We rijden terug naar het hotel en maken nog een ronde door het centrum van Seefeld voordat we bij het diner aanschuiven.

Na het avondeten reizen Martin en Christine weer naar huis. Een gezellige dag in goed gezelschap is voorbij.

Terugreis

Maandagochtend reizen we terug naar Nederland. Helemaal niet erg want vandaag is het opnieuw bewolkt en je kan de regen grijpen.

We hebben, ondanks de rugpijn van Emmy, genoten van een fijne vakantie. De terugreis met de dagtrein bevalt ons wel goed. Zo goed zelfs dat we volgend jaar van plan zijn om opnieuw met de dagtrein te reizen. En zoals het er nu naar uitziet wordt onze bestemming wederom Seefeld maar dan wel eerder in het jaar. We willen dan het echte wintersportgevoel krijgen en wandelen op besneeuwde paden.