Oostenrijk wintersport 2010 winterwandelen Hoch König

Vanaf bergstation Dorfjet Natrun via Aufenalm naar Hintertal 

Maandagochtend, het heeft de hele nacht gesneeuwd en de sneeuwschuivers maken ons al vroeg wakker met hun geschraap over de weg.

We staan op en als we naar buiten kijken is het zicht beperkt, dat beloofd niet veel goeds voor vandaag. Bij het ontbijt is de keuze snel gemaakt.

We gaan vandaag niet skiën maar noodgedwongen wandelen. Opnieuw gaan we vandaag met de Dorfjet Natrun naar boven. 

Wanneer we boven aankomen en het wandelpad zien zijn we aangenaam verrast, ondanks de vele sneeuwval is het wandelpad geruimd. Dat dit niet de hele weg zo zou zijn zouden we in de loop van de wandeling ontdekken.

Het is sprookjesachtig stil in het bos en het lijkt als of wij de enigen zijn die hier wandelen. Ondertussen blijft het stevig doorsneeuwen. 

Emmy toont dmv de wandelstokken hoe hoog de sneeuw is. En dat is in één nacht gevallen en het valt nog steeds. 
De route is goed bewegwijzerd, voor de totale wandeling staat een tijd van circa 2 uur
We komen op de Aufenalm aan, hier maken we onze befaamde cappuccino stop

Na de cappuccino stop is buiten is het zicht zo slecht dat we even moeite hebben om de weg te hervinden. Van de wirt van de Aufenalm horen we dat wij richting het kapelletje moeten. Deze is net te zien op de achtergrond.

We willen even een blik in de kapel werpen maar helaas is deze afgesloten. Vanaf hier gaat de wandeling bergafwaarts richting Hintertal. Het pad is vanaf hier niet geruimd dus moeten we zelf voor sneeuwschuiver spelen. Onderweg komen we nog mensen tegen die het een stuk gemakkelijker hebben dan wij, zij zijn voorzien van sneeuwschoenen. We kijken er vol jaloezie naar. 

Natuurlijk moet er na een lange wandeling de inwendige mens versterkt worden. Het is nog even zoeken want bij de meeste restaurants is op dit tijdstip de keuken gesloten.

We vinden een conditorei waar we wat lekkers eten. De postbus brengt ons terug van Hintertal naar Maria Alm 

Winterwandeling van Maria Alm naar Saalfelden

Ook dinsdag helaas geen verbetering van het weer. Het ziet er zelfs nog somberder uit als gisteren. Je zou er haast depressief van worden.

Maar we zijn niet voor een kleintje vervaart en tijdens het ontbijt worden de plannen voor vandaag gesmeed. We lopen naar de receptie voor een wandeltip, maar daar worden we niet veel wijzer. 

Ze kunnen ons geen leuke wandeltip geven. We gaan dus zelf op zoek en vinden een winterwandeling van Maria Alm naar Saalfelden. Dit wandelpad zou ook geruimd zijn echter onze ervaring wordt anders. 

De Dorfjet kabelbaan draait gewoon maar heeft weinig klandizie. 

We laten het hotel achter ons en gaan op stap. 

Via een woonwijk van Maria Alm klimmen we naar boven om het begin van het wandelpad te vinden. Helaas is de bully nog niet voorbij geweest en moeten we ons zelf een weg banen. Hadden we nu maar sneeuwschoenen. Peter fungeert als sneeuwstamper en baant voor ons de weg. 

Halverwege de wandeling is een restaurant, we denken ons daar even op te warmen en een cappuccino te drinken, we worden teleurgesteld: “Heute Ruhetag”

We arriveren moe in Saalfelden, bij de eerste beste pizzeria drinken we twee echte Italiaanse cappuccino. We gaan met de bus terug naar Maria Alm. De dag is ondanks het slechte weer goed besteed.