Oostenrijk wintersport 2010 Skigebied Saalbach Hinterglemm

Een tegenvallend skigebied met veel afgesloten pistes

Omdat wij een skipas voor het hele gebied hebben besluiten we om donderdag in de auto te stappen en het skigebied van Saalbach Hinterglemm te bezoeken. Dit heeft ook te maken met het feit dat wij een beetje zijn uitgekeken op de pistes van de Aberg. 

We gaan bij de Reiterkogel naar boven maar worden tijdens de afdaling zwaar teleurgesteld, de pistes zijn slecht geprepareerd en veel pistes zijn al dicht. De hellingen liggen op het zuiden en de temperatuur is te warm waardoor de sneeuwkanonnen hun werk niet meer kunnen doen. Op deze hoogte en door de extreem warme temperaturen die we hebben vriest het ’s nachts niet meer.

De sneeuw van afgelopen dagen is niet voldoende en van niet voldoende kwaliteit om de pistes opnieuw te prepareren. Velen geven hoog op over het skigebied Saalbach Hinterglemm maar ons kan het niet bekoren, eerlijk gezegd valt het zelfs tegen. Maar misschien als we een keer terugkomen met betere sneeuwcondities dat we onze mening bijstellen. 

Door de warmte en de slechte sneeuw- en piste condities houden we het daarom al vroeg voor gezien en besluiten een bezoek aan Zell am See te brengen. We wandelen een stuk langs het meer en strijken neer op een terras in het dorp.

Zeller See

In Zell am See lijkt het lente, het is aangenaam zitten op het terras en we vermaken ons uitstekend. 

Het meer is niet meer geheel bevroren, schaatsen is niet meer mogelijk