Oostenrijk wintersport 2010 Skigebied Maria Alm Dorfjet Natrun

Vanuit het hotel direct de lift in om te skiën 

Zondagochtend, de eerste ski dag van dit seizoen. we kunnen het rustig aan doen de skilift Dorfjet ligt op een steenworp afstand. De lift is een bijzondere, stoeltjes en cabine wisselen elkaar af. De foto is genomen aan het eind van de vakantie toen het weer beter was, helaas voor ons is de eerste dag er één met veel bewolking, mot sneeuw en weinig zicht. 

Het skigebied is klein, sinds kort is er wel een verbinding gemaakt naar de Abergbahn in Maria Alm maar deze piste is wegens het gebrek aan sneeuw (zuid helling) gesloten. Ondanks dat we naar later zou blijken deze week op veel sneeuw getrakteerd worden gaat de piste niet meer open.

Er zijn een viertal rode afdalingen mogelijk waarbij één van de rode zo eenvoudig is dat die als blauw aangemerkt kan worden. Een leuk gebied om even in te skiën maar voor de doorgewinterde skiër geen uitdaging.

Wij vermaken ons uitstekend en natuurlijk wordt er tijdig gestopt voor een natje en een droogje. Jausenstation Natrun heeft het interieur van de jaren 70, Emmy herkent het nog van één van haar eerste ski vakanties. Toentertijd was de hut net zo rommelig als nu. De koffie smaakt er uitstekend.

Overal waar je skiet bij de Dorfjet kijk je op Maria Alm

Het dorp is hier nu nog groen, dit zou in de loop van de avond en nacht veranderen. Wij houden het deze dag rond 15.00 uur voor gezien, het is koud, vochtig en onaangenaam. Met de belofte morgen weer een nieuwe ski dag sluiten we vandaag af. Later zou blijken dat de komende twee dagen de ski’s in de ski raum konden blijven staan. 

Klik op de foto voor een groter exemplaar