Nederland E-bike tour Hoenderloo Hoog Soeren

Heerlijke fietstocht over de Veluwe

Het is april 2022 en wij hebben onze voorseizoenplaats op ’t Veluwshof in Hoenderloo weer in gebruik genomen. Tijdens het voorseizoen proberen wij regelmatig een E-bike tour op de Veluwe te maken. We moeten namelijk kilometers in de benen en het zitvlees krijgen, omdat we in juli een week in Zuid Duitsland gaan fietsen.

Schenkenshul

Vandaag willen we naar Hoog Soeren fietsen. Hier is Brasserie het Jachthuis waar we dan een pauze willen houden omdat deze een mooi terras heeft, de bediening vriendelijk is en goede kwaliteit levert.

Schenkenshul

We verlaten de camping en slaan linksaf de Krimweg op. Na 1,5 kilometer slaan we rechtsaf en rijden door het Schenkenshul. Dit gebied ligt direct tegenover onze camping aan de overkant van de Krimweg.

Spelderholt

Het fietspad verloopt glooiend door het Spelderholt.

Schenkenshul

We fietsen langs de drukke Otterloseweg op het fietspad en passeren het Leesten.

Het leesten

In dit gebied hebben we in het verleden vanaf de kiosk mooie wandelingen gemaakt. Ook is er hier een losloopgebied voor honden.

Het Leesten

De Cultuur Historische wandeling in 2020 en het BOSpad in 2012.

N304 Otterloseweg

We moeten de drukke N304 Otterloseweg oversteken. Hier moet je goed opletten want de weg is druk en er wordt veel te hard gereden.

Van der Huchtbos

Al klimmend door het bos bereiken we de brug over de snelweg A1

Door de terreinen van Kroondomein Het Loo vervolgen we onze fietstocht.

Tijdens dit deel van de route gaat het deels over zandpaden.

Bij de spoorwegovergang in Assel is het druk bij Halte Assel. Zij hebben met dit mooie voorjaarsweer genoeg klandizie.

Wij fietsen verder en bereiken de Asselsche heide.

Nog even en we zijn in Hoog Soeren waar wij onze pauze gepland hebben.

N°15.

We parkeren de fietsen bij Brasserie ‘HetJachthuis maar moeten een teleurstelling verwerken. Door een gebrek aan personeel zijn zij alleen geopend voor de lunch met vooraf reservering. We zoeken een alternatief, bij het pannenkoekenhuis is het barstensvol. Gelukkig ligt er verscholen nog  N°15. Hier genieten we op het terras van een versnapering. Tijdens een gesprekje met de eigenaar blijkt dat ook hij een probleem heeft met het vinden van personeel. Hij heeft er voor gekozen om de menukaart te verkleinen. Hiermee beperkt hij de stress in de keuken.

Alverschotenseweg

We vervolgen onze tour. Er volgt nu een saai stuk over de Alverschotenseweg waar het autoverkeer ook gebruik van maakt.

Hoog Buurloo

We rijden langs de Schaapskooi Hoog Buurloo. De schapen zijn helaas niet aanwezig.

Hoog Buurlose heide

Over een glooiend fietspad kruisen we de Hoog Buurlose heide.

Hoog Buurlose heide
Hoog Buurlose heide
Hoog Buurlose heide

Het grootste deel van onze tour hebben we er nu op zitten nog ongeveer 7 kilometer en we zijn weer op ons uitgangspunt terug.

We zijn weer terug in het dorp Hoenderloo,

We rijden langs IJs van Co. IJs van Co is wijd en zijd bekend op de Veluwe. Je kunt alleen vanille ijs krijgen. Voor de Amsterdammers, je kunt het ijs vergelijken met het ijs van Van der Linden op de Nieuwendijk in Amsterdam, echter zonder de slagroom. Zoals altijd staan de mensen in een lange rij om te bestellen. Nog een klein stukje over de Krimweg en we zijn weer terug op de camping bij onze caravan.