Nederland e-bike tour rondje Loenermark

Rondje door Loenermark en Spelderholt

Ook in 2023 hebben wij weer een voorseizoensplaats op Recreatiepark ’t Veluws Hof. Op Peter zijn vrije dagen zijn we daar en nemen dan de e-bikes mee om een tochtje door de omgeving te maken.

In het Loenermark lopen de grote grazers vrij rond.

Het is begin mei en het is nog fris maar aangenaam weer om te fietsen.

Het terrein is glooiend. Maar nergens zo steil dat ook de fietsers zonder ondersteuning gemakkelijk omhoog kunnen gaan. En natuurlijk geldt: dat wat we stijgen, dalen we ook weer.

De route gaat afwisselend door het bos maar ook over de heide.

We komen langs de Loenense waterval. Hier hebben we dit keer geen stop ingelast maar wie wil weten hoe het er daar uit ziet kan ons verslag uit 2020 bekijken.

We passeren de museumspoorlijn van VSM (Veluwsche Stoomtrein Maatschappij) en hebben het geluk dat er juist een trein voorbij komt

We komen langs station Beekbergen. Bij station Beekbergen ligt het Museumstoomdepot met een zeer omvangrijke collectie materieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer.

Station Beekbergen ligt eigenlijk een heel eind buiten het dorp Beekbergen en ligt dichterbij Lieren als Beekbergen.

In het centrum van Beekbergen eten we bij ijssalon Stientje een ijsje. Voorheen was deze ijssalon onderdeel van IJstijd maar is overgegaan in andere handen. Het ijs wordt nog steeds gefabriceerd en afgenomen van IJstijd. We rijden terug naar de camping. Een mooie tocht op de Veluwe zit erop.