Panoramacamping Westendorf, Tirol, Oostenrijk

Mooi uitzicht op de bergen helaas tegenwoordig veel vast kampeerders

Panoramacamping was de eerste camping die wij bezochten in Oostenrijk. Dit was in 1989. De camping was toen modern en van alle gemakken voorzien. De camping is gelegen aan de Brixentalerbundesstrasse, om het dorp Westendorf te bereiken moet je een wandeling van 20 minuten berg op maken of de auto nemen. 

Het uitzicht rondom is prachtig, je kijkt op de Hohe Salve en de huisberg van Westendorf Talkaser. Helaas is in de loop der jaren weinig aan onderhoud gedaan. Het sanitair is nog hetzelfde als bij onze eerste bezoek nog steeds schoon en onderhouden. Wel zijn in de loop van de jaren er steeds meer vast-kampeerders gekomen die voornamelijk in de winter aanwezig zijn. Hierdoor is het in de zomer sfeerloos geworden. Het aantal toeristische bezoekers was bij onze laatste visite in 2010 gering en de mooie herinneringen die we aan deze camping vervlogen als sneeuw voor de zon.  In 2019 zijn wij opnieuw langs gegaan bij deze camping. De camping heeft gerenoveerd. Modern sanitair echter nog steeds vol met vast-kampeerders. 

De toeristische plaatsen liggen tussen de vast-kampeerplaatsen. Indien mogelijk kies dan voor een plek met uitzicht op de Talkaser. De Talkaser is de berg van de parasailers. Aan de overkant van de weg vind je een supermarkt. Op loopafstand ligt het openbare openluchtzwembad. In de winter stopt de skibus voor de camping. 

Laatste bezoek: september 2019

Officiële website camping: klik hier

Honden toegestaan.

Disclaimer: bovenstaande informatie geeft een beeld van onze ervaringen en indrukken in september 2019.  De huidige situatie kan anders zijn.