Oostenrijk wintersport 2022 Skigebied Obertauern

Ski in en Ski out gebied

Door omstandigheden zijn wij dit jaar niet in het Paznauntal op skivakantie maar in Obertauern terecht gekomen. Zie de vorige pagina. Wij kozen Obertauern op basis van de mogelijkheid van het zogenaamde ski in en ski out principe. Dat wil zeggen dat je vanuit je hotel direct op de piste staat en ook weer naar je hotel terug kan skiën aan het einde van de ski dag.

Ons hotel bevindt zich vlakbij brug nummer 5. Vanuit het hotel steken we deze brug over en staan binnen een paar minuten op de piste. Afhankelijk op welke piste we eindigen, skiën we terug naar ons hotel of brengt de Kirchbühellift (sleeplift) ons terug naar ons uitgangspunt.

Skibrug 5 vanaf de piste. Het gele hotel is ons hotel, Solaria

Via de blauwe piste 25a kom je bij de liften aan. Rechtsom de keuze uit de Sonnenlift1 of Grünwaldkopflift om het grootste op zuidhellingen gelegen skigebied in te gaan. Linksom het kleinere op noordelijke hellingen skigebied, te bereiken met de Zehnerkarbahn.

Blauwe piste 25a

Het Zehnerkargebied zien wij vanaf het balkon van onze hotelkamer. Aan de overkant van het bergstation ligt de Gamsmilchbar. Dit is de hoogst gelegen skihut in het skigebied Obertauern.

Gamsmilchbar

Vanaf het terras heb je een 360 graden blik over de bergwereld en zicht op de Gamsspitzl. Voor niet skiërs is de hut goed bereikbaar vanaf het bergstation van de Zehnerkarbahn. De Zehnerkarbahn is namelijk ook door wandelaars te gebruiken.

Bergstation Zehnerkarbahn

De Gamsmilchbar is bekend door de legendarische Gamsmilch (vrij vertaald Gemzenmelk) welke sinds 1960 volgens geheim recept bereid wordt.

Strandstoelen op het terras van de Gamsmilchbar.

Bovendien start hier de langste afdaling van het skigebied Obertauern de blauwe piste 1a, die ook langs brug 5 bij ons hotel gaat.

Selfie

Het is ’s morgens al druk op het terras tegen lunchtijd zit het vol en is het moeilijk om hier een plekje te vinden. UIteindelijk vinden we een plekje in een van de strandstoelen. Door de skischoenen val je in de stoel en bij het opstaan kan er een opname gemaakt worden voor een slapstickfilm.

Blik op Obertauern vanaf blauwe piste 1a.
Achter het dorp de zuidelijke skihellingen.
Waar je ook bent in het skigebied overal blik op het dorp
Op het terras van de Achenrainhütte.
Op rode piste 14c

Op de zuidhellingen zijn de meeste pistes van Obertauern te vinden. Door de hoge temperaturen zijn de pistes vanaf 13;00 uur al zo zacht dat het waterskiën wordt. Om die reden stoppen wij alle dagen vroeg met skiën. Obertauern biedt niet de mogelijkheid om met een lift naar beneden te gaan. Voor een ervaren skiër is het over het algemeen geen probleem om naar het dorp te skiën, voor beginnende skiërs is het een worsteling. De een naar de ander valt.

Obertauern vanaf de zuidhelling.
Op blauwe piste 2b.
Skigebied zuidhelling
Overal waar je skiet blik op Obertauern
Uitzicht vanaf het terras van de Sonnhof, wat ons betreft de beste keuze om te pauzeren in het gebied.
Veel brede blauwe pistes,

In Obertauern kan je de Tauernrunde skiën. De Tauernrunde is op twee manieren te skiën: de rode route, met de klok mee, en de groene route, tegen de klok in.

 De Tauernrunde is een 12 km lange skitocht die je een rondje laat skiën door het skigebied.

Net zoals met veel skitochten in de Alpen, heeft ook de Tauernrunde geen vaste start- en eindplaats. Waar je begint, eindig je ook. De skitocht duurt, afhankelijk van je snelheid en skiniveau een halve tot een hele skidag. De ronde wordt duidelijk aangegeven op de pisteborden. De Tauernrunde is prima te doen voor de gemiddelde skiër.

Beide routes hebben dezelfde lengte, maar verschillen wel in het aantal hoogtemeters. De rode variant overbrugt er 4110 en de groene 4612. 

Daarnaast kan je in Obertauern de G7 bezoeken. Dit zijn de 7 hoogste toppen van het skigebied.

Terras van de Hochalm.

Door de hoge temperaturen stoppen wij iedere dag vroeg met skiën. Nadeel van dit dorp gelegen op de pas is dat er weinig andere activiteiten mogelijk zijn. Wij vonden het skigebied, ondanks dat deze in de reviews positief naar voren kwam, tegenvallen. Voor ons was het eenmalig.

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.