Oostenrijk wintersport 2022 Obertauern

Heenreis met stop in Altmühtal bij Gästehaus Biedermann

Maart 2022, zoals in de jaren voor COVID is ons plan om dit jaar opnieuw op wintersport te gaan naar Galtür in het Paznauntal . Helaas moesten we onze reservering bij Magnus in hotel pension Gampelerhof eind januari annuleren omdat onze zwager Ton, die op onze hond Xela gaat passen een blessure heeft.

Gästehaus Biedermann in Kinding.

We hadden er al volledig op gerekend dat het opnieuw een jaar zonder skiën zou worden. Maar 1 week voor ons geplande vertrek belt Ton op dat hij toch kan oppassen.

We proberen nog een plekje in Galtür te vinden maar helaas is onze kamer uiteraard al gereserveerd. We zoeken een alternatief en komen uit bij Obertauern in het Salzburgerland.

Helaas blijkt het ons achteraf toch niet de juiste keus te zijn. Maar dat kan je vooraf niet inschatten. Het hoe en waarom lees je op één van de volgende pagina’s van dit verslag.

Kamer bij Biedermann

We vertrekken om 09 uur 30 uit onze woonplaats Purmerend en overnachten bij Gästehaus Biedermann in Kinding in het Altmühltal. Wij waren hier al een aantal keer te gast. Een eenvoudig verblijf maar met schone kamers en een goed ontbijt. Ook in de zomer een goede verblijfplaats, ook voor meerdere dagen, als je in het Altmühltal wilt fietsen.

De meeste kamers hebben een balkon of een terras.

Acher het gästehaus is een grote tuin met zwembad waar het in de zomer aangenaam vertoeven is. Dit hebben wij zelf ervaren bij onze overnachting in 2015, zie verslag.

Biedermann douche

Rond 17:30 uur arriveren we in Kinding. Nadat we onze spullen op de kamer gezet hebben lopen we naar het kleine centrum van Kinding om een restaurant op te zoeken.

Centrum Kinding

We kiezen voor het restaurant van hotel gasthof Krone. Hier waren we ook al eerder te gast om te dineren. Er is trouwens weinig keuze in Kinding er zijn twee restaurants.

Het eten is net als de vorige keer goed verzorgd. Hoewel de menukaart kleiner is dan voorgaande jaren. Ook dit is een gevolg van de corona epidemie.

Na een goede nachtrust gaan we de volgende dag weer op stap. We besluiten om een deel over binnenwegen te rijden.

We arriveren in Obertauern een klein dorp gelegen boven aan een bergpas op de grens van Salzburg en Stiermarken.

Hotel Solaria hebben we uitgezocht naar aanleiding van de recensies. De kamers zijn duidelijk aan een opknapbeurt toe maar het eten is meer dan voortreffelijk en zou niet misstaan in een restaurant met een Michelin ster. Hieronder een aantal foto’s van maaltijden welke wij gedurende ons verblijf voorgeschoteld kregen.

We verkennen het dorp, dat niet meer is dan een lang gerekte straat. We kopen een skipas en huren ski’s bij Intersport.

De pasweg doe door Obertauern loopt.

Uiteraard gaan we op zoek naar een konditorei. Deze vinden we midden in het dorp bij Hotel Binggl.

Op het terras bij Binggl.

Het terras van het konditorei bestaat uit houten tuintafels. Niet comfortabel maar wel praktisch volgens de serveerster. Het aantal dagen dat er in Obertauern op een terras gezeten kan worden zijn schaars. Zelfs in de zomer komt het niet vaak voor omdat het dorp hoog gelegen is. Wij hebben voor maart extreem hoge temperaturen. Zelfs in hoog zomer zijn de temperaturen meestal niet zo hoog, volgens de serveerster.

Uitzicht vanaf het balkon van onze hotelkamer.

We keren terug naar ons hotel en genieten voor het eerst van de kookkunsten van de kok.