Oostenrijk wintersport 2016 wandeldagen

Wandeling van Galtür naar Wirl

De eerste dag van onze wintersportvakantie gaan wij nooit skiën maar brengen we om te acclimatiseren wandelend door. Je moet als laaglander altijd even wennen aan de hoogte. Ondanks de voorspellingen van slecht weer ziet het er veelbelovend uit oordeel maar zelf. 

Over het geruimde wandelpad lopen we van Galtür naar Wirl. Hier zullen we de komende twee weken nog wel vaker komen, want het skigebied Silvapark Galtür ligt in Wirl. 

Wandelweg van Galtür naar Wirl. De huisberg Ballunspitz, laat zich van zijn beste kant zien. 

Een wandeling maakt dorstig we gaan op het terras van Almhof zitten, dit ligt direct aan de blauwe piste nummer 3, de familienabfahrt. 

Blauwe piste 03 familienabfahrt

Ondanks de strak blauwe hemel is het fris, je kan op het terras zitten maar een jas en een muts zijn nodig. Iets wat we de komende week wel vaker zal voorkomen. Wel het voordeel dat de sneeuw op de pistes goed blijft. 

Op het terras van Almhof 
Achterzijde Alpinarium 

Op de terugweg lopen we niet door het dorp maar aan de achterkant over wat in de zomer een weide is. Je hebt zicht op de achterzijde van het Alpinarium

Alpinarium : In 1999 werd Galtur getroffen door een lawine. Een groot deel van het dorp werd geconfronteerd met een enorme ravage. 
Om toekomstige rampen te voorkomen is er een enorme muur gebouwd om het dorpje tegen lawines te beschermen. De architect Fritz Walz heeft het idee geopperd om deze, niet echt in het oog springende muur,nog een functionaliteit en een mooiere uitstraling te geven. 
Het Alpinarium is het resultaat. Het Alpinarium geeft een levensechte impressie van het leven in de bergen. de schoonheden maar ook de wreedheden blijven hier niet achterwege
Blik op Galtür 

Van Galtür naar Ischgl via de Wildererhütte 

Ook de tweede dag is de voorspelling dat er regelmatig sneeuw valt, aangezien we toch veertien dagen vakantie hebben kopen we nog geen skipas en wandelen nog een dagje. De keuze valt op een wandeling welke we in de winter al diverse malen gemaakt hebben maar nooit verveelt, de wandeling van Galtür naar Ischgl met een stop bij de Wildererhütte. 

Start van de wandeling in Galtür blik op Tschafein 

Het plan is om met de skibus naar Ischgl te gaan en vanaf daar te starten, dit omdat we het stuk langs de lawine galerijen tussen Mathon en Ischgl saai vinden , wanneer je in Ischgl start komt dit als eerste dan hebben we dat alvast gehad. Magnus, de wirt van Gampelerhof, hoort van onze plannen en raadt ons aan in Galtür te starten, je hoeft dan minder hoogtemeters te maken en het schijnt met de windrichting beter te zijn. 

Waldkapelle
Boom, welke tevens als altaar dienst doet in de Waldkapelle

Op ons gemak gaat het over de wandelweg en naderhand door het bos richting de Waldkapelle. Hier steken we uiteraard vier kaarsjes op voor onze overleden ouders.

Er is flink sneeuw gevallen de afgelopen dagen, de wandelweg tussen Galtür en Ischgl is geruimd en tevens een langlaufloipe. We komen dan ook diverse langlaufers tegen.

Na de Waldkapelle is het nog maar een klein stukje tot de Wildererhütte Omdat het te vroeg is om te lunchen drinken we er een cappucino met een lekker stuk apfelstrudel.

Wildererhütte, het interieur is smaakvol en nodigt uit tot zitten

We vervolgen onze weg richting Ischgl. We krijgen nu het stuk langs de lawine galerijen, een saai stuk maar gelukkig is het niet al te lang.

We zien Ischgl al in de verte liggen. Bij hotel Salnerhof is de ambiance goed en hebben er de vorige keer lekker gezeten. Daarom gaan we er dit keer de lunch gebruiken.