Oostenrijk wintersport 2016 Paznauntal

Vakantie in ons favoriete skigebied 

Zoals ieder jaar gaan wij ook dit jaar op wintersport. Vorig jaar waren wij door omstandigheden in het Stubaital in Neustift. Het skigebied was een succes maar het hotel een drama. Dit jaar zijn wij voor de 14e keer in het ons zo vertrouwde Paznauntal. Wij verblijven zoals altijd in Gampelerhof bij Magnus en Anita Kurz. Een prima hotel met individuele aandacht en wat ook niet onbelangrijk is een goede prijs kwaliteit verhouding.

De heenreis gaat in 3 etappes, we overnachten bij Gästehaus Biedermann in Kinding. Kinding ligt op 770 Kilometer van onze woonplaats. Een rit die normaal gesproken met pauzes in 9 uur moet kunnen worden gereden. Echter door wegwerkzaamheden, wegafsluiting door een ongeluk doen we er veel langer over. Nadat we onze spullen op de kamer gezet hebben gaan we lekker eten bij Gasthof Krone.

Foto website gasthof Krone
Foto website gasthof Krone

Iedere keer verbazen wij ons over de prijzen van het menu. Voor weinig geld krijg je veel lekkers voorgezet. Na een goede nachtrust gaat het de volgende dag verder. De tweede etappe gaat naar onze Oostenrijkse vrienden Martin en Christine, zij wonen in Steinach am Brenner. Bij hun blijven we ook een nachtje slapen voordat we ons hotel in Galtür opzoeken. 

Langs de Tegernsee en Achensee rijden we naar Steinach. Hier arriveren we net voordat de hevige sneeuwval los barst. 

Uitzicht vanaf het huis van onze vrienden

We brengen een gezellige zaterdagavond en zondagochtend bij onze vrienden door. De volgende dag zijn de straten weer mooi schoon zodat wij zonder problemen de reis naar Galtür kunnen vervolgen. 

Hotel Pension Gampelerhof

We worden hartelijk verwelkomd door Magnus en Anita en krijgen een zoals altijd een kamer aan de achterzijde van het hotel. Dit is de zuidzijde waar je ’s middags na het skiën altijd lekker in het zonnetje kan zitten. 

Uitzicht vanaf het balkon van onze kamer
Uitzicht vanaf het balkon van onze kamer.
Onze kamer