Oostenrijk wintersport 2016 Silvretta Arena Ischgl

Het grote skigebied verbonden met Zwitserse Samnaun

Het skigebied van Ischgl is een eldorado voor skiliefhebbers, met 238 kilometer aan pistes is er voor elk wat wils. Vanaf Galtür is er een goede skibus verbinding naar Ischgl. 

In Ischgl zijn er drie liften waarmee je boven in het skigebied kan komen, de Silvrettabahn, de Pardatschgratbahn en de Fimbabahn. 

De Silvrettabahn start midden in het centrum en heeft over het algemeen lange wachttijden. Wij kiezen bijna altijd voor de Fimbabahn, deze komt net als de Silvrettabahn uit op de Idalp. De in 2015 vernieuwde Pardatschgratbahn komt op de Pardatschgrat uit en is niet geschikt voor beginnende skiërs. 

Vanaf de Idalp hebben wij altijd een in ski rondje naar de Nachtweidebahn, daarna begint het serieuzere werk een afdaling naar Samnaun in Zwitserland, niet via Palinkopf maar via Alp Trida. Je komt dan niet in Samnaun Dorf uit maar in Samnaun Laret. Aangezien wij niet belastingvrij willen winkelen hoeven we niet persé in Samnaun Dorf te komen. 

Op Alp Trida ploffen we even neer op het terras van het skihaus. Wat ons betreft de beste eetgelegenheid in het skigebied van Ischgl / Samnaun 

Skihaus Alp Trida 
Alp Trida
Blik vanaf terras skihaus Alp Trida richting rode piste 60 naar Samnaun Laret 

Na de cappucino gaat het verder naar Samnaun, deze route is erg rustig en een genot om te doen. 

Rode Piste 60 afdaling naar Samnaun Laret 

Met de Doppelstockige Pendelbahn komen we vanuit Samnaun dal weer terug in het skgebied. 

We maken nog een rondje Alp Trida, Visnitzkopf, Oberalp en Alp Bella 
Waarna we het Zwitserse gedeelte verlaten en weer terug gaan richting Oostenrijk 

Het skigebied van Ischgl / Samnaun is een aantrekkelijk skigebied voor de gevorderde skiër. Houd er wel rekening mee dat het met name in het weekend erg druk kan zijn met dagtoeristen welke vanuit de verre omtrek hier heen komen om te skiën. 

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar