Oostenrijk Paznauner Taja

Paznauner Taja, de skihut die ook in de zomer de moeite waard is

Beschrijving wandeling :Idalp, Hollboden, Sassgalunkopf, Paznauner Taja, Pardatscher See middenstation Silvretta Bahn

Deze wandeling gaat via de Hollboden naar de Paznauner Taja. Paznauner Taja is in de winter een mega betrieb waar in de middag aprés ski plaatsvindt. Bij de liften hangen zelfs borden dat dronken personen niet mee mogen. Of het wel verantwoord is of deze op de ski’s via de piste afdalen is ook de vraag. In de zomer is het een hut waar je heerlijk kunt lunchen. Dit is dan ook ons doel vandaag. We gaan met de Silvrettabahn vanuit het centrum van Ischgl naar de Idalp hier start onze wandeling. 

Vanaf Holboden moeten we klimmen om via een kam weer af te zaken naar de Paznauner Taja Onderweg moeten we door een bouwput. Ondanks het eldorado aan liften en pistes wordt hier een nieuwe lift gebouwd. De helikopter hangt boven ons en met een militaire precisie wordt de steun neergezet.

We bereiken de Paznauner Taja en vleien ons daar op het terras neer. We genieten van een uitstekende lunch welke een mens voldaan maakt. 

Op het terras van de Paznauner Taja, foto van april 2009 genomen tijdens de wintersport.

Na een heerlijke lunch op de Paznauner Taja gaan we verder richting het middelstation van de lift. Vanaf de Taja gaat het alleen maar bergafwaarts. We komen langs de Pardatschersee hier blijken heerlijke frambozen en bosaardbeien te groeien. 

Ondanks onze voortreffelijke lunch kunnen we de frambozen en aardbeien niet laten hangen en plukken deze en genieten van de natuurlijke smaak. 

Wanneer we van de frambozen en bosaardbeien smullen vallen de eerste druppels. We haasten ons om het middenstation te bereiken voordat het onweer los barst. Net op tijd stappen we het liftstation binnen. We hadden eigenlijk tot in het dorp willen afdalen maar vanwege de hevige onweersbuien zit dat er niet in.