Oostenrijk Ischgl Schmugglertour

De eenvoudige weg om te smokkelen 

Beschrijving tocht : Ischgl Silvrettaseilbahn naar Idalp, idjochbahn naar Idjoch. Filmsattelbahn naar Alp Trida, Alp Trider Sattelbahn naar Alp Trida Eck, Doppelstockige Pendelbahn naar Samnaun plan, wandelen of met de bus naar Samnaun Dorf)

Omdat wij in de winter het meest op de pistes in Ischgl / Samnaun te vinden zijn willen we onze nieuwsgierigheid bevredigen en kijken of we herkenningspunten vinden. Dus gaan we de smokkelaarstour doen. 

Deze tocht is zeer eenvoudig simpelweg vanwege het feit dat je de meeste tijd in de lift doorbrengt. 

De lift brengt ons vanuit het centrum van Ischgl naar de Idalp 

Op de Idalp ziet het er erg rustig uit vergeleken met in de winter. Normaal moet je hier je zelf een weg banen . Nu ziet het er uitgestorven uit. 

Op de Idalp stappen we over in de stoeltjeslift die ons op het Idjoch af zet. Hier moet een stukje over de kam lopen naar de volgende lift welke ons naar Alp Trida in Zwitserland brengt.

Aangekomen op Alp Trida gaan we natuurlijk koffie drinken bij onze favoriete hut. De skihut Alp Trida. In tegenstelling wat zijn naam doet vermoeden is deze hut ook in de zomer open. 

De cappuccino smaakt voortreffelijk, we zouden hier wel de hele dag kunnen blijven zitten in de zon maar we moeten verder. We hebben nog twee liften te gaan voor we in Samnaun Plan zijn. 

De stoeltjeslift brengt ons naar Alp Trida Eck hier wacht de grote dubbeldekker seilbahn die ons in Samnaun brengt 

Vanaf Samnaun Plan wandel je in circa 20 minuten langs de beek naar Samnaun Dorf

Terug gaat de tocht in omgekeerde richting. Trek voor de tour de hele dag uit en ga bijtijds op stap aangezien je veel tijd in de liften door brengt.