Nederland Schin op Geul

Wandelen van Schin op Geul naar Valkenburg en retour

In oktober 2011 waren wij met onze vrienden Piet en Ria bij het Brunssumse oktoberfeest. Aangezien het lastig was om een hotel accommodatie te vinden kwamen wij terecht bij een hotel in Schin op Geul. Op zondagochtend na het geweldige optreden van de Schürzenjäger genieten we van het prachtige herfstweer en wandelen van Schin op Geul naar Valkenburg.

We parkeren de auto bij het station in Schin op Geul, volgens de informatie die wij bij de VVV opgehaald hebben start hier de wandeling.

De wandeling begint langs de huizen hier valt het op dat deze bouwstijl bij Limburg hoort en in de randstad niet tegen komt. Aan het einde van de huizenrij (doodlopende weg) gaat de straatweg over in een voetpad.

De wandeling loopt direct langs de Geul.

in de verte zien we het kasteel

Voor we het weten zijn we bij de St Jans Bron.

De bron is genoemd naar St.Jan, de schutspatroon van het kerkje van Oud Valkenburg. De tekening onder de tekst op het bord stelt het pijlkruid voor.

Voor we het weten zijn we in Valkenburg waar we een stop maken bij de banketbakkerij en lunchroom Botterweck.

Boven Valkenburg torent de rüine uit van het kasteel
In het centrum van Valkenburg vind je deze bewakers.

Na een tijdje in Valkenburg rondgekeken te hebben gaan we weer terug richting Schin op Geul.

We lopen langs kasteel Oost hier is tegenwoordig een butler-school in gevestigd. De terug weg lopen we ipv onder langs de Geul bovenlangs we klimmen omhoog en wandelen over het wandelpad welke direct langs de spoorlijn loopt.

De NS is hier verdrongen door de vervoerder Veolia. De miljoenenlijn welke bij station Schin op Geul aftakt van de lijn Maastricht – Heerlen is buiten gebruik.

Wel rijdt hier de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij welke in de zomerperiode en tijdens bepaalde weekenden een toeristische treindienst exploiteert. Voor meer info klik op onderstaand logo.

Vandaag rijdt de ZLSM ook, volgens de informatie op het station zou het met een stoomlocomotief zijn echter helaas zien we een dieselloc. Het is Halloween-weekend en in de trein zien we de meest vreemde creaties.

De wandeling eindigt hier. De totale wandeling is circa 9 kilometer. Een leuke wandeling welke de moeite waard is en voor elk wat wils.