Nederland Orchideeënhoeve Luttelgeest

Bezoek aan de Orchideeënhoeve een tropisch paradijs in Luttelgeest Flevoland

Orchideeënhoeve:

Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest

tel 0527 202875 

Website: www.orchideeenhoeve.nl

Oktober 2010, Emmy gaat met vriendin Ria naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Natuurlijk heb je tropische tuinen in grote dierentuinen als Burgers Zoo en in het Dierenpark Emmen.

Maar wie wat kleinschaliger toch genieten van tropische sferen, met zelfs de bijbehorende tropische warmte en vochtigheid kan ook in de kleinere Orchideeën Hoeve in Luttelgeest in de Noordoostpolder terecht.

Wat ooit startte als een Orchideeën kwekerij is inmiddels uitgegroeid tot een attractie waar men met en zonder kinderen een paar uurtjes zoet kan brengen.

Echt goedkoop is de Orchideeën Hoeve niet, een volwassene betaalt voor een paar uurtjes rondlopen in de diverse tuinen 9,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen en kinderen tot en met 10 jaar betalen 4,50 euro. (Entreeprijs 2012) Voor die prijs zijn dan wel 3 tropische tuinen te bewonderen en een vlindertuin met de prachtigste vlinders.

In de Orchideeën Hoeve zijn 3000 soorten dieren, reptielen, vissen en planten, bomen en struiken ondergebracht. De temperatuur is als in een tropisch land, met de daarbij behorende vochtigheid. Alleen dan kunnen de tropische planten groeien en bloeien.

Er zijn 4 tuinen in de Orchideeën Hoeve die alle drie een thema uitbeelden. Dit zijn:
De Tropische Tuin, De Maleisische Tuin, De Taiwanese Tuinen De Vlinder Vallei

Overal in de hoeve zijn vijvers met koi karpers te vinden. Kinderen en volwassen mogen de vissen voeren doordat er overal apparaten staan die door inworp van een 50 eurocent munt een handjevol visvoer opleveren. Voor kinderen vaak heel leuk om te doen en de koi karpers varen er wel bij, want er zwemmen hele dikke jongens rond in de diverse vijvers. Overigens geen enorme vijvers, maar voldoende om de dieren hun ruimte te geven. Koi karpers worden overigens in Azië gezien als geluksbrengers.

Het dorpje Luttelgeest in de Noordoostpolder kreeg door de orchideeën wereld bekendheid. Zowel uit binnen en buitenland weten een toenemend aantal bezoekers de 2,5 hectare grote attractie te waarderen.

De Taiwanese tuin lijkt veel op die uit Maleisië. Her en der staan grote porseleinen kruiken, maar ook vissers, Boeddhabeelden en poortwachters die uit ondermeer Vietnam, Thailand en Sri Lanka lijken te komen.

Vlindervallei (Vlindertuin)

De Vlinder Vallei is met stip het leukste wat de Orchideeën Hoeve te bieden heeft, zeker voor kinderen. De vlinders in allerlei schakeringen en van allerlei afmetingen fladderen en er af en aan.

Overal in de Vlinder Vallei staan schalen met fruit, want daar zijn de dieren gek op. Ook de weelderige begroeiing zorgt er natuurlijk voor dat allerlei speciale soorten vlinders op bloemen gaan zitten en een goed fotomoment vormen.

De vlinders begeven zich tussen allerlei opgestelde rotsen.