Nederland Lage Vuursche

Een leuke wandeling in de omgeving van Lage Vuursche 

Lage Vuursche is een klein dorp in de gemeente Baarn, in de Nederlandse provincie Utrecht. Het dorp is gelegen in een bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug, tussen Baarn, Bilthoven en Hilversum.

Het is een zondagochtend in augustus. Doel vandaag een wandeling in de omgeving van Lage Vuursche. Wanneer je bijtijds in Lage Vuursche bent kan je de auto nog kwijt op de gratis parkeerplaats in het centrum. Later op de dag is deze vol omdat ook de minigolftuinen een trekpleister zijn. 

De wandeling van vandaag komt van de website route.nl die ook als app voor de smartphone beschikbaar is. Dat dit ook een nadeel is lezen jullie later. Voordat de wandeling start eerst cappuccino bij restaurant Kastanjehof. 

Na de cappuccino start de wandeling. Het eerste deel gaat door het dorp waarbij er sprake is van autoverkeer. Daarna gaat het verder in het bos van staatsbosbeheer.

In het begin is de gps ontvangst op de smartphone prima en kunnen we de route aanwijzingen goed volgen. 

Ook Xela geniet van de wandeling. Ze loopt te sjouwen met een grote stok een teken dat ze in haar element is. 

Onderweg komen we Herberg Boschoord tegen. Bij deze gezellige herberg strijken we op het terras neer om te genieten van een cappuccino met appelgebak. Maar ook de lunchkaart ziet er prima uit. Een aanrader om een stop te maken. 

Na de stop gaat de wandeling verder en lopen we de eerste keer verkeerd en moeten weer omdraaien. De app was even letterlijk de weg kwijt. 

Via bospaden gaat het verder. We zien het voetstappenpad dit pad van 25 kilometer is dmv een voetafdruk aangegeven wellicht leuk om een volgende keer (deels) te wandelen. Je kan namelijk tussendoor de wandeling afbreken bij een bushalte of treinstation. 

Op een gegeven moment is onze route.nl app de weg volledig kwijt, we lopen hetzelfde stuk twee keer. We besluiten om de app te laten voor wat het is en via Google maps ons uitgangspunt Lage Vuursche terug te vinden. 

We komen terug in Lage Vuursche. We willen de lunch gebruiken bij Kastanjehof. Het terras is vol en als we al ruim 20 minuten op het terras zitten hebben we de bediening wel gezien maar is onze bestelling nog steeds niet opgenomen. We besluiten op te stappen en de lunch elders te nuttigen.