Nederland Keukenhof Lisse

Land van tulpen en andere mooie voorjaarsbloemen

April 2011, als je als Nederlander nog nooit op de Keukenhof in Lisse geweest bent, ontbreekt er iets aan je opvoeding. Aangezien vader Postma dit jaar in mei 90 jaar wordt krijgt hij een vervroegd verjaardag cadeau. Samen met haar zus Anneke gaat Emmy met vader Jaap naar de Keukenhof. Voor vervoer is gezorgd, Peter werkt momenteel in Lisse en brengt en haalt het gezelschap weer op

De Keukenhof is de plek waar de lente tot bloei komt. Geniet van de schitterende tulpen, hyacinten en narcissen: een waar paradijs van alle bloeiende voorjaarsbloemen en bollen. Je vindt er vele bloemenshows in de paviljoens. Nergens kan je zoveel geur en kleur waarnemen, er zijn meer dan 7 miljoen bloemen om met de camera vast te leggen. Bekijk ook de prachtige kunstobjecten en de verrassende inspiratietuinen. De Keukenhof, gelegen in de bollenstreek is alleen in het voorjaar geopend. Van medio eind maart t/m medio eind mei.

Aangezien vader niet al te best ter been meer is. (Wat wil je op zo’n respectabele leeftijd) is er een rolstoel gereserveerd die bij aankomst op de Keukenhof gereed staat. Voor het gebruik van de rolstoel is borg vereist maar het gebruik is gratis. Bij vertrek vraagt men wel een vrijwillige bijdrage voor stichting De Zonnebloem. Deze organisatie beheert de rolstoelen. Verder zijn er een beperkt aantal scootmobielen aanwezig voor degene die slecht ter been zijn.

De Keukenhof is een publiekstrekker, 75% van de bezoekers komt uit het buitenland.

De Keukenhof trekt gemiddeld 800.000 bezoekers in twee maanden tijd.
Het park is 32 hectare groot

Geschiedenis van Keukenhof:

Waar nu Keukenhof ligt, werd in de 15de eeuw gejaagd. Op deze plek werden bovendien kruiden verzameld voor de keuken van het kasteel van Jacoba van Beieren; vandaar de naam Keukenhof.

Het huidige park maakte onderdeel uit van het omvangrijke landgoed van Slot Teylingen, met prachtige ongerepte bossen en duinen. Na het overlijden van Jacoba van Beieren kwam Keukenhof in handen van rijke koopmansfamilies. Baron en baronesse Van Pallandt nodigden landschapsarchitecten J.D. en L.P. Zocher, ontwerpers van het Amsterdamse Vondelpark, uit om een ontwerp te maken voor de tuin rond het kasteel. Dit ontwerp, in de Engelse landschapsstijl, is nog altijd de basis van Keukenhof.

Keukenhof heeft van oudsher een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Koningin Juliana was beschermvrouwe en Prins Bernhard maakte hier talloze foto- en filmopnamen.

Tegenwoordig is het landgoed in handen van een stichting. Op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal vooraanstaande bloembollenkwekers- en exporteurs, werd hier in 1949 voor het eerst een bloemententoonstelling in de open lucht georganiseerd. Dit groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement, dat nog altijd grote aantallen bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Zo werd Keukenhof het park dat wij nu kennen.

Bron:www.keukenhof.nl

Prachtige bloemen in allerlei soorten en maten
Ook zijn er suikerspinnen te koop. Die kan je natuurlijk niet laten lopen!
Anneke wilde zich weer eens de bruid wanen, ook dat kan op de Keukenhof

De Keukenhof is een bezoek waard. Houd wel rekening er mee dat het er erg druk kan zijn.