Nederland e-bike tour Route de Lodewijk Napoléon

Een (tegenvallende) route van Visit Veluwe

Lekker gemaakt door onderstaande tekst op Visit Veluwe besluiten we om de route “de Lodewijk de Napoléon” te gaan volgen. Een fietsroute met een koninklijke tint! Met de ‘Route de Lodewijk Napoléon’ treed je letterlijk in de voetsporen van de Eerste Koning van Holland: Lodewijk Napoléon. We parkeren de auto aan de rand van Garderen op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer.

In Stroe rijden we langs ’t Heemhuus, een voormalige Schaapskooi die nu als gemeenschapshuis gebruik wordt.

Een fietsroute met een koninklijke tint! Met de ‘Route de Lodewijk Napoléon’ treed je letterlijk in de voetsporen van de Eerste Koning van Holland: Lodewijk Napoléon. Lodewijk De Goede, zoals zijn bijnaam luidde, nam het initiatief in 1809 om de zandweg Amersfoort, via Terschuur, Voorthuizen, Garderen naar Paleis Het Loo in Apeldoorn te verharden. Iets waar wij nu nog profijt van hebben. Op verschillende locaties maakten vorsten een tussenstop met de koets

Na de wervende tekst op de website van Visit Veluwe zijn onze verwachtingen hoog gespannen.

In de praktijk valt het tegen. De route gaat vaak over drukke secundaire wegen waarbij nog net niet de vouwen uit je broek gereden worden.

Ooi met lammetjes.

Hoogtepunt van deze tour is de stop bij et Schuurtje een plattelandswinkeltje met terras waar je heerlijk in het zonnetje kan genieten.

We genieten van een cappuccino met een heerlijk stuk eigengemaakte appeltaart. Het rustpunt is open van april t/m oktober.

De route gaat verder door het boerenlandschap.

Onderweg komen we de typische Veluwse boerderijen tegen.

Helaas rijd je op deze tocht bijna alleen door de weilanden en kom je bijna negens door het bos of hei.