Nederland e-bike tour rondje Laag Soeren

Tour ingekort vanwege regenbui

Tijdens het voorseizoen op de camping rijden we naar Laag Soeren met de e-bikes op de fietsendrager en parkeren de auto op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer op de Schaapsallee.

Van de website Visit Veluwe hebben we een route gekozen, Langs Kastelen en landgoederen. De route is 46 kilometer lang en brengt je door de Veluwezoom. Wij kiezen voor een ander startpunt als genoemd op de website omdat deze dichterbij ligt. Omdat het een rondrit is maakt het niet uit waar je start. Je komt altijd terug op je beginpunt.

We rijden door het dorpje Spankeren. De scheve tufstenen toren van de Petruskerk dateert uit de twaalfde eeuw en behoort daarmee tot de oudste kerktorens van de Veluwe (de Vale Ouwe). De Petruskerk in de Gelderse plaats Spankeren is een in 19e-eeuwse zaalkerk met een middeleeuwse toren. De huidige kerk werd aan het begin van de 19e eeuw gebouwd ter vervanging van de middeleeuwse kerk op die plaats. De kerk was oorspronkelijk gewijd aan Petrus. De oude, uit de 12e eeuw daterende, kerktoren bleef gespaard. Wel werd de derde geleding van de toren verhoogd en van een torenspits voorzien. De beide onderste geledingen van de toren zijn het oudste deel van de kerk. Zij dateren uit de 12e eeuw en zijn gemaakt van tufsteen. De derde geleding van de toren werd waarschijnlijk halverwege de 16e eeuw aan de toren toegevoegd. De kerk is erkend als rijksmonument en werd in 1970 ingeschreven in het monumentenregister. (Bron Wikipedia)

We rijden door de plaats Dieren en vervolgen onze route langs de rivier de IJssel.

We passeren het veer naar Olbergen. De tour die we vandaag maken brengt ons niet aan de overzijde van de IJssel, dus laten we het veer links liggen.

We komen langs Wijngaard – Domein Hof te Dieren. We kijken of we hier even een stop kunnen maken maar komen tot de conclusie dat het niet ons ding is. Naast wijn wordt er koffie en thee geschonken. We hebben nog even gekeken voor een fles wijn. Maar de prijzen zijn vanaf EUR 20,00 en ook al is het dan een Nederlandse wijn, wij vinden dat te duur.

Het verbaast ons dat in het Nederlandse klimaat in Gelderland een goede wijn geproduceerd kan worden. Van de Zuid Limburg is ons dit wel bekend.

Inmiddels verschuilt de zon zich achter de wolken.

Even later voelen we de eerste regendruppels.

Na de dorpen Ellecom en de Steeg komen we in het bos van Nationaal Park de Veluwezoom waardoor we minder last hebben van de regen.

We kijken op buienradar en besluiten om de route in te korten en terug naar ons uitgangspunt te gaan. Met Fietsknoop.nl kan je bij ieder knooppunt eenvoudig je route wijzigen.

Vlakbij waar we de auto geparkeerd hebben is De Priesnitzhoeve. Inmiddels is het weer droog en besluiten we om daar op het terras een cappuccino met een tosti te nuttigen.

Naast een eetgelegenheid is het ook een Bed & Breakfast.

De cappuccino wordt geserveerd met een klein ijsje. Soms krijg je een likeurtje of slagroom als extraatje. Het is voor ons de eerste keer dat dit een ijsje is.

Na de consumptie keren we terug naar de auto. Wanneer we onderweg terug zijn naar de camping vallen de eerste grote regendruppels. Toch de tour niet voor niets ingekort.