Duitsland E-bike tour Bad Tölz naar Gmund am Tegernsee

Fietstocht naar volgens sommige het mooiste meer van Bayern

Na een warme nacht komt er opnieuw een tropische dag volgens de weersvoorspelling. Vandaag geen rit naar een andere plaats of hotel. We komen weer terug in Bad Tölz. We vinden het jammer want dit hotel is de minste waar we tot nu toe overnachten. Het hotel is ongezellig heeft geen sfeer. Het enige positieve is dat het in het centrum van Bad Tölz ligt.

Vandaag fietsen we naar Gmünd am Tegernsee. De Tegernsee is een meer met een oppervlakte van bijna 9 km². De Tegernsee staat bekend als een populair en luxueus vakantieoord. In de afgelopen jaren zijn we er regelmatig met de auto langsgereden, we waren dan onderweg naar Pertisau waar we jaren achtereen op wintersport zijn geweest. We gingen naar Pertisau in de winter toen we nog gingen langlaufen en wandelen. Toen we overstapten naar het skiën zijn we naar andere plaatsen gegaan omdat het skiën in Pertisau beperkt is.

We hebben wat moeite om de route naar Gmund te vinden maar na wat omzwervingen door het centrum van Bad Tölz zijn we op de goede weg. Het gaat gelijk al bergop.

Het eerste deel van de route gaat over een fietspad en rustige secundaire wegen.

De route gaat verder over grindpaden.

We naderen het dorp Waakirchen.

In Waakirchen drinken we bij de bakkerij een cappuccino. De bakkerij heeft een terras buiten waar wat genuttigd kan worden. Het terras ligt in de schaduw dus het is er goed toeven.

Na de stop gaat het verder en dalen we af naar Gmund aan de Tegernsee.

De bedoeling is om hier lekker te chillen en een duik in het water te nemen. Dit laatste lukt niet, ondanks dat er een boulevard met ligweide is ontbreekt er een omkleedcabine.

Daarom genieten we op een bankje van de zon en de reuring om ons heen. We gaan nog wel even pootjebaden.

Na een tijdje gaan we weer terug richting Bad Tölz. Maar eerst stoppen we bij een kiosk die we vanaf ons bankje boven op de heuvel zagen liggen.

We mogen eerst even een klimmetje maken om de kiosk te bereiken. Het pad is voor voetgangers en fietsers dus het is voor beide partijen uitkijken en rekening houden met elkaar.

We kijken nu vanaf boven op de Tegernsee.

Bij de kiosk nemen we allebei een halve liter frisdrank, het is tropisch en daarom moet we het vocht op peil houden. Eten slaan we over, de kwaliteit van het gebodene vinden wij niet voldoende.

Nadat we nog even genoten hebben van het uitzicht gaan we verder.

Via rustige secundaire wegen rijden we door het glooiende landschap. De route gaat over grove grindpaden. Vooral de afdalingen zijn lastig. Peter moet regelmatig wachten om te kijken waar Emmy blijft. Emmy en steile afdalingen op grindpaden is niet haar ‘piece of cake’. Hoewel het aan het eind van de vakantie steeds beter gaat.

De laatste 7 kilometer is gelijk aan de heenweg. We komen aan bij ons hotel en zetten de e-bikes in de garage van het hotel. Volgende stap een ijs eten bij de Italiaanse ijssalon tegenover het hotel.

Het avondeten gebruiken we op het terras van ons hotel. Inmiddels is het zwaar bewolkt en voor je gevoel kan je de regen grijpen. We zijn zelfs bang dat de regen al tijdens onze maaltijd begint, maar gelukkig is dit niet het geval.

We hadden graag wat meer bekeken van Bad Tölz maar door het tropische weer is dit er niet van gekomen.

Bij een volgend bezoek aan de stad gaan we zeker het Bulle von Tölz museum bezoeken. Voor wie het niet kent een cult serie over een dikke vrijgezelle rechercheur die nog bij mama woont. Uitgezonden van 1995 t/m 2005 en opgenomen in Bad Tölz en omgeving. Goed voor prachtige verwikkelingen. Klik hier voor een foto van de serie

Morgen de laatste fietsdag, er wordt regen voorspeld, daarom starten we vroeg.