Camping Schlosberg Itter Brixental  Oostenrijk

Terrassencamping gelegen in de schaduw 

Camping Schlossberg Itter ligt direct aan de provinciale weg de Brixentalerbundesstrasse. Ondanks dat het gemeente Itter is ligt het centrum aan de andere kant van de berg en moet je met de auto omrijden om er te komen. 

Het dichtstbijzijnde dorp is Hopfgarten hier vindt je dan ook de supermarkten. Het sanitair is uitstekend verzorgd. De douches en wasruimtes heet op deze camping Waschland. Men is zo zuinig op dit gedeelte van het sanitair gebouw dat bij de ingang de schoenen uitgetrokken moeten worden. 

Het camping beschikt ook over een restaurant, toen wij er aten had de kok waarschijnlijk zijn dag niet en was de bereiding onvoldoende. Aan de overkant van de camping ligt een plaatselijk restaurant, hier kan je tegen betaalbare prijzen veel beter eten. 

De camping is terrasvormig aangelegd, het vereist wat stuurmanskunst om de caravan op zijn plek op het terras te krijgen. Een steile helling gevolgd door een scherpe bocht het plateau op. Volgens de website zet de beheerder met alle plezier je caravan met een tractor op zijn plaats. Bij ons was hij waarschijnlijk afwezig en konden we de klus zelf klaren. 

De camping beschikt over een verwarmd openluchtzwembad en een grote speeltuin voor de kinderen. 

De bewaking op deze camping is erg ver doorgevoerd, overal hangen camera”s wat het gevoel van vrijheid niet ten goede komt. Er wordt erg streng gelet op het scheiden van het afval (camera toezicht!), nu is ons bekend door onze vele Oostenrijk reizen dat men hier in erg streng is, echter zo bont als het op deze camping wordt gehanteerd is niet leuk meer. 

Voor ons blijft het bij een eenmalig bezoek.

Laatste bezoek: augustus 2005

Officiële website camping: klik hier

Honden toegestaan. 

Disclaimer: bovenstaande informatie geeft een beeld van onze ervaringen en indrukken in augustus 2005.  De huidige situatie kan anders zijn. 

Staanplaats
Terrassen camping