Camping Passeier Saltaus / Saltusio Süd Tirol Italië

Camping direct gelegen aan de Hirzer en onder de Hirzer seilbahn 

Camping Passeier ligt in tegenstelling tot waarmee deze reclame maakt niet in Meran / Merano maar in Saltaus / Saltussio.
Dit is een dorpje op 6 kilometer van Meran bereikbaar via een bochtige pasweg. De pasweg loopt door naar het Timmelsjoch, een van de paswegen tussen Oostenrijk en Italië en geliefd bij motorrijders. 

Enige bergervaring voor de chauffeur van een combinatie auto / caravan is nodig.
De camping is rustig gelegen en bereikbaar via de parkeerplaats van de Hirzer Seilbahn. Houdt hierbij rekening met het feit dat deze zeer druk kan zijn en men een steile weg naar beneden moet waarbij men overlast kan hebben van de verkeerd geparkeerde auto’s. Als je weggaat is het omgekeerde het geval. Kies dus eieren voor je geld en zorg dat je voordat de Seilbahn opengaat je met je combinatie op pad bent. 

De camping is keurig met verzorgd sanitair. Eigenaar zeer vriendelijk, zijn vrouw en dochter zijn iets afstandelijker. Klein winkeltje met hoogst noodzakelijke voorzieningen. Leuk klein zwembadje voor de verkoeling. Broodjesservice aanwezig. Kortingskaarten voor de Hirzerseilbahn bij de receptie verkrijgbaar. Ook mag je de appels eten van de appelbomen die als afscheiding staan. Let op in het dorp Saltaus is geen supermarkt of restaurant. Voor de boodschappen of een hapje uit eten moet altijd naar één van de andere dorpen gereden worden. Achter de camping loopt een fietspad waardoor je vrij eenvoudig zonder veel klim- en daalwerk in Merano kan komen. 

Laatste bezoek: juni 2009

Officiele website camping: klik hier

Honden toegestaan.

Disclaimer: bovenstaande informatie geeft een beeld van onze ervaringen en indrukken in juni 2009.  De huidige situatie kan anders zijn. 

Ingang camping

Staanplaatsen
Uitzicht vanaf de camping
Camping gezien vanaf de parkeerplaats van de Hirzer seilbahn
Camping vanuit de Hirzer seilbahn

Camping vanuit de Hirzer seilbahn

De camping staat in een appelboomgaard.