Camping Lienzer Dolomiten Strassen Oostenrijk

Centraal gelegen camping voor uitstapjes in Süd en Ost Tirol 

Camping Lienzer Dolomiten ligt in Strassen de provincie Ost Tirol en is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Oost Tirol, Karinthië en het Italiaanse Süd Tirol en de Dolomieten. 

De afgebakende plaatsen hebben niet allemaal dezelfde oppervlakte, de grote van de standplaats kan flink verschillen. Wanneer je aan komt ziet de camping er rommelig uit. Dit word onder andere veroorzaakt door de Italiaanse vast kampeerders welke zeilen over de caravan gebruiken en van alles op en aan bouwen. De ontvangst maakt echter veel goed, de vriendelijke eigenaar geeft je de ruimte om op je gemak rond te kijken en een plekje uit te zoeken. 

Centraal op de camping vindt je het grote gebouw met daarin alle voorzieningen, receptie, sanitair, chemisch toilet legen en afwasruimte.  De camping beschikt over een zwembadje welke een eigen constructie is. Aangezien wij er mindere temperaturen hadden weten we niet of de watertemperatuur aangenaam is. 

De eigenaren zijn zeer vriendelijk. Bij aankomst vrije keuze van de standplaats, zodra je geïnstalleerd bent komt de eigenaar een praatje maken en neemt het formulier voor inschrijving mee en geeft indien gewenst informatie over de omgeving. 

De camping is dag en nacht rustig gelegen. Vanaf de camping loop je zo het bos in, ideaal als je zoals wij een hond bij je hebt. De drainage van de camping kan beter. Het sanitair is schoon en verzorgd. De douches zijn gedurende de nachturen, 22:30 – 06:00 afgesloten. Langs de camping loopt een spoorlijn, hier word alleen tussen 06:00 uur en 22:00 uur op gereden. 

Laatste bezoek: september 2014

Officiële website camping: klik hier

Honden toegestaan. 

Disclaimer: bovenstaande informatie geeft een beeld van onze ervaringen en indrukken in september 2014.  De huidige situatie kan anders zijn. 

Ingang camping
Centrale gebouw met alle voorzieningen
Zwembad
Staanplaatsen aan de rand van de camping
Onze staanplaats
overzicht camping
Centrale gebouw met achter het hek het zwembad
Langs de camping een lokale spoorlijn die geen overlast veroorzaakt
Camping