België Bomal Sur Ourthe Ardennen 2011

Alpenfreaksweekend, viering 10 jarig bestaan van de Alpenfreaks

In september 2011 reizen wij af naar de Belgische Ardennen. Hier vieren de Alpenfreaks hun 10 jarig bestaan bij de bed and breakfast van Nico en Vanessa L’Ormille 

De bed and breakfast staat in het plaatsje Bomal Sur Ourthe gemeente Barvaux in de Belgische Ardennen provincie Luxembrg. Vlakbij Durbuy, het kleinste stadje van België.

Chambres d’ hôtes Manoir “L’Ormille“

heeft kamers in diverse stijlen en allemaal uniek ingericht teven zijn er een aantal suites en een vakantiewoning in de tuin. Het landhuis is omgeven door een uniek park, van ouds bekend als “le parc l’ Ormille”. Het maakt deel uit van de Open Tuinen van België.
Je kan er rustig genieten in de Engelse, Franse of klassieke tuin en je hebt er bovendien een prachtig panoramisch uitzicht op de vallei waar de Ourthe en de Aisne samenvloeien temidden van een bosrijke omgeving. 

Vanuit Chambres d’ hôtes Manoir “L’Ormille kun je diverse wandelingen beginnen en laten eindigen. De auto kan dus blijven staan. Voor de golfliefhebbers is in de nabijheid van Durbuy een van de mooiste 18 holes golfbanen van België. Tevens kunnen er vanuit Bomal kajak of kanotochten worden gemaakt op de Ourthe. 

Vanessa en Nico doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien is er een Wellness waar het aangenaam toeven is.

Wij arriveren op vrijdag in België na een vlotte rit via de route: Maastricht, Luik/Liège en besluiten omdat het nog vroeg is en pas om 16.30 in de B&B verwacht worden om Durbuy te bezoeken. Durbuy is het kleinste stadje van de België en volgens sommige websites van de wereld.

Durbuy

Plein met de vele terrasjes in Durbuy

Na een bezoekje aan Durbuy gaan we richting de B&B. Langzaam stromen alle Alpenfreaks binnen. Tijdens het avondeten en de late uurtjes daarna, wordt er gezellig bijgekletst en de vakantieverhalen uitgewisseld.

Foto Thora coolcatnl.blogspot.com

Zaterdag,  wandeling in de omgeving van Bomal

De wandeling start direct vanaf de B&B is glooiend met af en toe een zwaardere stijging of daling. Door de vochtigheid zijn sommige afdalingen glad en verraderlijk.

Foto Bep www.wandelfreaks.nl

We hebben prachtig weer en worden verwend met mooie uitzichten.

Achterstallig onderhoud kenmerkt de bankjes en hulpmiddelen tijdens de wandeling. Hieruit blijkt dat het Waalse gedeelte van België overal op bezuinigd.

Foto Thora coolcatnl.blogspot.com

De wandeling is gevarieerd en kent zelfs wat stijgingen.

We wandelen regelmatig door dorpjes in de typische Waalse stijl

Een prachtige tijgerspin houdt residence bij het informatiebord. Door Google zijn we er achtergekomen dat het een Wespenspin is die vanuit het Zuiden oprukt. De spin is niet gevaarlijk of giftig hoewel hij er wel zo uit ziet.

De wandeling gaat voor een deel langs de Ourthe
De streek is bekend om de goede kano mogelijkheden.
Foto Bep www.wandelfreaks.nl
Foto Bep www.wandelfreaks.nl
Foto Thora coolcatnl.blogspot.com

Met lunchtijd wordt er op een picknickplaats een lunch verzorgd door Nico van L’Ormille. De wandelingen van de Alpenfreaks zijn altijd tot in de puntjes verzorgd, een groot compliment aan de organisatoren, Yolanda, Ruud en Wouter.

Miep en Thora hebben er flink de pas in.
Kenmerkende rots welke veel gebruikt wordt voor spelonkologie en klimmen.
De klimmers boven in de rots.
Even uitpuffen. 

Middagstop, tijd voor een Schrobbelèr, in het midden Jack die ondanks de hitte zijn muts niet af zet. De luizen moeten warm blijven 🙂

Foto Thora coolcatnl.blogspot.com

Tijdens de stop zijn er aan de overkant een groep Nederlandse mannen op vrijgezellen weekend. Jack, altijd in voor een joke, daagt de mannen uit om een borreltje te komen halen. Natuurlijk wel zwemmend!

Foto Thora coolcatnl.blogspot.com

De uitdaging wordt aangenomen en een aantal gaat met kleding en al te water om een borreltje op te halen. Als beloning mogen ze het restant in de fles meenemen.

Na een prachtige wandeling eindigen we weer in Bomal.

Na de wandeling is het goed toeven in de prachtige tuin van L’Ormille onder het genot van een Belgisch biertje of ander vocht.

Sommige hebben zulke vermoeide spieren dat de hot tube uitkomst moet brengen.
De avond wordt afgesloten met een heerlijke maaltijd, Thora en Christien zijn natuurlijk in de Oostenrijkse Dirndl.
De sfeervolle eetzaal

Vanessa, de gastvrouw van L’Ormille heeft ook haar dirndl te voorschijn gehaald. Als je Alpenfreaks in huis hebt pas je je natuurlijk even aan.

Foto Thora coolcatnl.blogspot.com