Duitsland Rothenburg ob der Tauber en Barmsee

Verblijf aan de Barmsee en stop in Rothenburg ob der Tauber

Na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt van het ontbijtbuffet, gaan we weer verder. We hebben bij Alpengasthof Barmsee 2 overnachtingen geboekt. We rijden binnendoor over de Romantische Strasse naar Rothenburg ob der Tauber waar we onze bekende cappuccino stop houden.

We parkeren op 1 van de 5 grote parkeerplaatsen net buiten de stadsmuur die het centrum omheind. We zetten het alarmslot op de e-bikes die op de fietsendrager staan. Ondanks dat er sloten op op de fietsendrager zitten en we de fietsen ook op slot staat, willen we geen enkel risico lopen.

Rothenburg ob der Tauber is erg geliefd bij toeristen omdat het ook bekend staat als een van de mooiste ommuurde steden aan de Romantische Strasse. En het is een van de steden die in de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd. Op 31 maart 1945 werd het oostelijke deel deels platgebombardeerd. Gelukkig is deze mooie stad na de Tweede Wereldoorlog dankzij donaties vanuit de hele wereld weer opgebouwd zodat wij nu nog kunnen genieten van deze historische stad.

Wij bezochten Rothenburg ob der Tauber al eerder. De laatste keer was in 2022, zie verslag.

We wandelen naar het grote plein waar we een cappuccino drinken en gaan daarna op zoek naar een winkel waar paraplu’s worden verkocht, deze zijn we vergeten mee te nemen. Er wordt de komende dagen regen voorspeld en wij moeten aan de Barmsee vanuit het bijgebouw lopen naar het hotel voor ons ontbijt en eventueel diner. In een straatje vinden wij op aanbeveling van de serveerster waar wij onze cappuccino dronken een winkeltje waar paraplu’s van goede kwaliteit worden verkocht. We slagen voor 2 zgn. knirps paraplu’s.

Na de pauze rijden we verder naar de Barmsee. De Barmsee is een meertje, ligt net achter Garmisch – Partenkirchen en is rustig gelegen.

We komen aan bij hotel Barmsee. Wij hebben een kamer in het bijgebouw, haus Bergblick, gekregen. Het bijgebouw ligt op 400 meter van het hoofdgebouw en is daardoor rustig gelegen. We zijn in het bijgebouw de enige gasten. We hadden bij de reservering in 1e instantie een kamer in het hotel gekregen maar omdat we een balkon op het zuiden wilden werd het omgezet naar een kamer in het bijgebouw. Ook hier kunnen we onze fietsen in een aparte schuur achter slot en grendel plaatsen.

We brengen de bagage naar boven en kunnen voor het avondeten nog genieten van de zon op het balkon en het uitzicht.

De kamer is gedateerd maar ruim en keurig netjes.

Vanuit de kamer hebben we een prachtig uitzicht op de bergen.

We kunnen net als gisteren heerlijk op het terras dineren. Eigenlijk willen we na het eten nog even wandelen naar het meer. Maar na twee reisdagen zijn we moe en besluiten om lekker te ontspannen op de kamer. Morgen hebben we sowieso plannen om een e-bike tour te maken waarbij we onder andere een ronde om de Barmsee maken.

Dat zaken soms anders lopen dan gepland lezen jullie op de volgende pagina. Uiteindelijk zouden we de Barmsee überhaupt niet zien. Des te meer een reden om hier nog een keer terug te komen.