Oostenrijk wintersport 2015

Vakantie in het Stubaital met skiën in skigebied Schlick 2000 en op de Stubaier Gletscher

Maart 2015

Ook dit jaar hebben wij een wintersport geboekt. We zouden eind maart weer naar het Paznauntal gaan en als altijd verblijven in Gampelerhof in Galtür. Een uitstekend hotel met goede faciliteiten en prijs, kwaliteit verhouding. Echter door verandering van functie van Peter moeten we de vakantie verplaatsen. Na wat zoeken op internet kiezen we voor pension Adler in Fulpmes. Goede recensies bij Zoover en Booking.com helaas bleek het achteraf voor ons een verkeerde keuze.

We vertrekken zoals altijd op vrijdag en overnachten in Zuid Duitsland. Een aantal keren waren we te gast in Erolzheim bij de Marktschmiede, maar dit keer gaan we op advies van Duitse bekenden naar Hotel Helmer in Schwangau.

Het hotel is rustig gelegen en voldoende parkeerplaatsen achter het hotel

De prijsklasse is iets anders als van Marktschmiede maar een fijn hotel met mooie kamers en een goede keuken dus een uitstekende keuze.

Na een heerlijk diner een goede nachtrust en een lekker ontbijtbuffet zijn we weer fit om verder te gaan. We hebben afgesproken bij onze vrienden Martin en Christine in Steinach am Brenner ongeveer 1,5 uur rijden. Het werd echter wat langer, we draaien net na de grenstunnel de doorgaande weg richting Fernpas op en staan gelijk stil. We mogen aansluiten en rijden file tot Lermoos. Door een ongeluk maken wij voor het eerst een extreme file op de Fernpas mee.

We brengen een gezellige zaterdagmiddag door bij Martin en Christine en genieten van de kookkunsten van de vrouw des huizes.

Het word tijd om ons vakantieverblijf op te zoeken. We rijden in 25 minuten van Steinach naar Fulpmes en zoeken in de smalle straatjes van Fulpmes naar pension Adler.

Het pension word gepacht door het echtpaar Nabben, Harry is Nederlander en zijn vrouw Marita Duits. Volgens de recensies een gastvrij en vriendelijk stel, echter gewend aan de gastvrijheid van Magnus en Anita van Gampelerhof in Galtür moeten we concluderen dat het hier voor ons gevoel minder is. Een simpel voorbeeld, we missen het kopje koffie en een gezellige praatje aan de bar bij aankomst wat iedereen in Gampelerhof ten deel valt.

Het pension ligt vlakbij het centrum van Fulpmes, aangezien Fulpmes tegen een berghelling is aangebouwd zijn de straatjes nauw en is er weinig parkeerruimte. Het pension beschikt over en parkeergarage, als je zoals wij in een suv rijdt zijn stuurmanskunsten vereist om de garage schadevrij in en uit te rijden en de auto in het parkeervak te plaatsen.

Uitzicht vanaf ons balkon

De kamer is netjes en verzorgd met balkon op het zuiden. Door het mooie weer hebben wij daar volop gebruik van gemaakt. Naast het pension zit conditorei Premm, we kunnen je adviseren om daar lekker een gebakje te gaan eten.

Uitzicht vanaf ons balkon

Over het ontbijtbuffet en het avondeten bij Adler kunnen we kort zijn, het voldoet niet aan de eisen die wij gewend zijn. De skibushalte is op loopafstand en de skibus rijd iedere 20 minuten vanaf de kerk en ieder halfuur vanaf de halte in de straat. Ook de skibus naar de Stubaiergletscher stopt in het dorp maar wij gaven er de voorkeur aan hier met onze eigen auto naar toe te rijden.

Voor ons geen tweede verblijf bij dit pension. Inmiddels is dit pension van eigenaar veranderd dus is onze beleving niet meer van toepassing.