Oostenrijk wintersport 2009 Paznauntal

April 2009 vakantie in ons favoriete skigebied

Zoals ieder jaar gaan wij ook dit jaar op wintersport. Vorig jaar waren wij in het Zillertal in Finkenberg maar dit jaar kiezen wij opnieuw voor het ons zo vertrouwde Paznauntal. Wij verblijven zoals altijd in Gampelerhof bij Magnus en Anita Kurz. Een prima hotel met individuele aandacht en wat ook niet onbelangrijk is een goede prijs kwaliteit verhouding.

Met 230 kilometer aan pistes in Ischgl en 40 kilometer in het thuisgebied van Galtür komen we aan onze trekken. Normaal maken we ook nog wel eens uitstapjes naar de in het begin van het dal gelegen See en Kappl maar gezien de tijd van het jaar en de pistes op de zuidhelling zal dat er dit jaar niet van komen.

Heenreis met overnachting in zum Hax’n Wirt

Wij vertrekken zaterdagochtend rond 07.00 uur en na een voorspoedige reis rijden we rond 15.30 uur al op de A7 in de buurt van de Duits – Oostenrijkse grens. Tijd om Magnus de hotelier in Galtür te bellen of wij een dag eerder terecht kunnen. Tot onze spijt blijkt hij niets vrij te hebben.

We besluiten daarom om van de snelweg af te gaan en binnendoor te rijden om een kamer te gaan zoeken. We komen terecht aan de Weissensee in Zuid Duitsland. In Gasthof zum Hax’n Wirt.

De omgeving is prachtig. We maken een wandelingetje bij het meer en genieten van de uitstekende keuken van dit typische Bayerische gasthof. De volgende ochtend worden we bij het ontbijt verrast met een uitgebreid ontbijt inclusief verse aardbeien. Een adresje om te onthouden! Noot helaas is dit Bayerische gasthof permanent gesloten.

Aankomst in Galtür en een kleine wandeling

De volgende ochtend gaan we na het heerlijke ontbijt op pad. We stappen in de auto en rijden via de Fernpas, Imst, Landeck het Paznauntal in. Hier ligt als laatste dorp Galtür waar wij al ettelijke keren onze wintersportvakantie doorbrachten. Wij verblijven in Hotel Pension Gampelerhof een uitstekend hotel waar een familiaire sfeer hangt en de hotelier en zijn vrouw moeite doen om het hun gasten naar de zin te maken.

Bij aankomst worden we hartelijk begroet door Magnus en zijn vrouw Anita. We zouden gezien het tijdstip al kunnen gaan skiën maar kiezen voor een ontspannen wandeling

Galtür is een gemeente in het district Landeck in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De plaats met circa 800 inwoners ligt op 1584 meter hoogte en ligt aan het einde van het Paznauntal. De plaats is vooral bekend van de Silvrettahochalpenstrasse welke vanuit de wijk Wirl, Tirol verbind met Vorarlberg. In de winter eindigt het dal in Wirl omdat de Silvrettahochalpenstrasse gesloten is. Op 23 februari 1999 kreeg het dorp internationale bekendheid door een lawine die naar beneden kwam. Bij deze lawine kwamen 31 inwoners en toeristen om het leven. Sinds die tijd is Galtür het veiligste dorp in de Alpen door de bouw van een lawinemuur en andere maatregelen die het dorp moet behoeden voor lawines.

Bij aankomst in Galtur is de nevel die we op de Fernpas hadden weg, het beloofd een stralende dag te worden