Oostenrijk Wintersport januari 2009 Galtür

Weekje skiën met neef Ramon

Een vlotte rit over de Duitse autobahn via Reutte en Fernpas naar Galtür 

Zaterdag 17 januari vertrekt Peter met neef Ramon naar Galtür. Emmy kan deze reis niet mee. De verplichtingen op haar werk houden haar in Nederland. De bedoeling is om de hele week te knallen of te wel veel te skiën. Helaas voor ons zou het weer roet in het eten gooien. 

De “mannen” vertrekken ’s morgens om 05.23 uur. 

Via een vlotte rit over de Duitse autobahn waarbij hoge snelheden niet geschuwd worden zijn ze na een koffiepauze en lunch al om 13.20 uur in Reutte waar de dieseltank weer vol gegooid wordt.

Natuurlijk wordt er even gekeken vanaf de weg hoe de camping in Reutte bevolkt is. Deze is een stuk drukker dan in de zomer. Overigens niets voor Peter, zomers kamperen maar in de winter geeft hij de voorkeur aan de luxe van een hotel.

Via de Fernpas en A12 rijden we naar het einde van het Paznaunttal in Galtür. In tegenstelling tot andere keren verblijven we dit keer in het ontbijtpension van Franz en Isabel. Broer Magnus van Gampelerhof had geen plaats. Ondanks de recessie is hij volgeboekt. Wel zullen we de avondmaaltijd in Gampelerhof gebruiken. Voor een luttele € 13 krijg je een keuze menu van drie gangen en een salade buffet. Een koopje. Het ontbijtpension van Franz en Isabel ligt achter Gampelerhof. Probleem om het te vinden hebben wij dus niet.

Apart Garni Sonne Gampele Galtür 

Wij komen aan bij  Apart Garni Sonne van Isabel en Franz Kurz gelegen in de wijk Gampele van Galtür. Het is gelegen naast het sportcentrum waar een overdekte tennisbaan, squashbaan, sportcafé en hallenbad bevinden. Als gast van Sonne kan je gratis gebruik maken van het overdekte zwembad. Naast kamers met ontbijt met een uitgebreid ontbijtbuffet beschikt Apart Garni Sonne over één 4 tot 6 persoons appartement, Voor meer info:

http://www.sonne.galtuer.at

De kamers zijn ruim, comfortabel ingericht en voorzien van satelliet tv, kluis en balkon

De avondmaaltijd gebruiken we in Gampelerhof. Deze ligt op een steenworp afstand van Sonne. Voor een luttele € 13 krijg je een keuze menu van drie gangen met dagelijks een salade buffet. Een koopje. Wirt Magnus geeft iedere maandagavond samen met zijn band Silvretta Echo een optreden. Voor de liefhebbers van live muziek een must. Voor meer info: 

http://www.gampelerhof.at

Impressie skigebied Ischgl / Samnaun 

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar 

Het skigebied van Ischgl is gecombineerd met het Zwitserse Samnaun waar je bovendien ook nog belastingvrij kan winkelen. Dit skigebied loopt van 1377 t/m 2872 meter. In Ischgl / Samnaun heb je de beschikking over 230 kilometer piste. Waarvan 38 kilometer blauw, 127 kilometer rood en 45 kilometer zwart. Er zijn 23 stoeltjesliften, 5 gondelbanen en 11 sleepliften. (stand van zaken 2009 inmiddels uitgebreid) Het is een skigebied voor de betere skiër. Beginners kunnen beter voor een ander skigebied kiezen. 

Gondel Samnaun
Idalp
Idalp
Pardorama

Skigebied Kappl, een familie skigebied bij uitstek 

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar 

De laatste dag waren we in Kappl. De bedoeling was om veel foto’s te maken in dit op een zuidhelling gelegen skigebied. Maar helaas liet het weer ons in de steek. We zijn slechts één keer helemaal naar boven gegaan om de Lattenabfahrt te skiën. Het was daar zo snijdend koud en de wind ging als een bezetene dat het niet aantrekkelijk was om daar te zijn. Wel was er vanaf het middenstation goed te doen. De dal afdaling hebben we ettelijke keren gedaan. 

We bezochten ook het Fassdauben Rennen een verslag vind je hier en maakten een wandeling vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die viel. Dat verslag vind je hier.