Duitsland Vogelsang Internationaler Platz

Bezoek aan Vogellsang in natuurpark Eifel

Op zondagochtend na het Alpenfreaksweekend 2013 rijden we met Sandra en Bart naar Vogelsang. Vogelsang is tegenwoordig een plek voor actief herinneren. Vroeger was het een bolwerk van Nationaal socialisme en na de tweede wereld oorlog een plaats waar Nato troepen (met name de Belgen) gelegerd waren. Meer informatie op de website: http://www.vogelsang-ip.de

We parkeren de auto op de betaalde parkeerplaats en gaan het terrein verkennen. De eerste schildering op de schutting spreekt ons gelijk al aan. 

Het terrein is tegenwoordig openbaar toegankelijk, er is een bushalte en er lopen diverse doorgaande fiets en wandelpaden over het terrein. 

Op dit moment is men druk aan het (ver)bouwen om een conferentie centrum te realiseren. 

Vogelsang ligt in het Nationaal park Eifel in heuvelachtig terrein. 

Als we zo rondkijken krijgen we medelijden met de Nato militairen die hier vast en zeker vroeger in looppas over het terrein marcheerden. 

We wandelen naar de Victor-Neels-Brücke. Bij deze brug ligt de tweede Geocache die we willen rapen maar bovendien heeft Bart last van hoogtevrees en heeft hij zichzelf vandaag als doel gesteld deze brug te overwinnen. 

Terwijl Peter de cache zoekt gaat Bart stapje voor stapje richting de andere oever van de Urftsee. 

Vol trots poseert hij aan de andere kant samen met Emmy omdat het gelukt is. 
Vanaf de brug een mooi uitzicht over de Urftsee 

Nadat Bart ook de terugweg gered heeft word het tijd om terug richting auto te gaan. 

Heen ging het over een weg met hellingspercentage van 18 procent, terug kiezen we er voor om over het terrein te gaan en de trappen te benutten. 

Het word een behoorlijke klim en even vrezen we voor Bo de oude Mechelaar van Bart en Sandra maar ook hij redt het makkelijk. 

Eenmaal boven rusten we nog even uit

We gaan terug naar de auto even in Monschau een hapje eten en dan naar huis. Een geslaagd weekend is voorbij