Stein am Rhein

Een prachtig Zwitsers stadje aan de Rijn

Op deze pagina kan je rondkijken bij alle andere onderwerpen die onze interesse hebben Via het bovenstaande menu kom je verder. Ook heeft onze witte herder Marsha welke in 2009 overleden is als eerbetoon haar eigen pagina op onze website. 

Donderdag 4 juni 2009

 

We rijden in een klein half uurtje van Schaffhausen naar Stein am Rhein. Even als bij ons in Nederland moet er ook hier betaald worden om te parkeren. Gelukkig voor ons kan het ook in Euro's aangezien wij voor dit bliksembezoek aan Zwitserland geen Franken aangeschaft hebben. Het parkeertarief valt mee en wij vullen de meter voor een verblijf van twee uurtjes. de parkeerplaats is aan de rand van het dorp en langs een boulevard die autovrij is wandelen we zo het centrum van dit prachtige plaatsje in.

Het plaatsje is een juweeltje en wij komen ogen te kort om alle prachtige muurschilderingen te bekijken. Ondanks dat het niet zo groot is kan je hier je hart ophalen aan de schilderingen en authentieke gebouwen. Verder zijn de meeste gebouwen voorzien van prachtige uithangborden.

We vermaken ons uitstekend en voor we het weten zijn er twee uur verstreken. Tijd om terug te gaan naar de auto en de camping op te zoeken. Morgen is een reisdag, even boodschappen doen, eten en de caravan voor vertrek reisklaar te maken