Schlick 2000

Skiën op de huisberg van Fulpmes in skigebied Schlick 2000

Zondag, onze eerste skidag. Iets vermoeid van de reis ontbijten we wat later en zijn pas tegen 10 uur gereed om naar de piste te gaan. We "moeten" gaan skiën in Schlick 2000. Peter heeft gisteren nog zijn skies weg gebracht om te prepareren en deze staan op hem te wachten bij de intersport bij het dalstation.

Vol goede moed stappen we in de auto en rijden door het dorp naar boven. Bij de lift aangekomen is er geen parkeerplaats meer te vinden. Het is een prachtige dag met strak blauwe lucht. De lokale bevolking wil daar natuurlijk ook van genieten. We besluiten om terug te rijden naar het pension, de auto te parkeren en opnieuw naar de lift te gaan met de skibus. Dit bevalt zo goed dat we de andere twee keren ook met de skibus gaan alhoewel het de rest van de week niet nodig is en genoeg parkeerplaatsen zijn. Vanaf de parkeerplaats rijden regelmatig bussen naar de lift. je hoeft dus niet lang te lopen met je skischoenen en skies. Wat een service. Dit zouden meer skigebieden moeten doen.

Het skigebied van Schlick 2000 is een leuk klein skigebied met 26 kilometer aan pistes.

Onderverdeeld in kleuren ziet het er als volgt uit:

Blauw (licht) 16 kilometer

Rood (middel) 6,8 kilometer

Zwart (zwaar) 3,2 kilometer

Skiroute 1 kilometer

Het is een ideaal gebied voor de beginners en de wat luiere skiër.

Er zijn in totaal 9 eetgelegenheden in het gebied. Wij vonden de Zirmachalm er met kop en schouders boven uit steken.

Het skigebied ligt verscholen onder de rotsen van Kalkkögel.

Door de noordelijke ligging is het gebied sneeuwzeker.

In 2009 bestond het skigebied 50 jaar.

De pistes zijn goed geprepareerd echter worden gedurende de dag niet bijgewerkt.

Aan het einde van de dag kan het zijn dat er meer techniek nodig is.

Wij vinden het een leuk en overzichtelijk skigebied waar je ook als familie terecht kan. Je hoeft niet bang te zijn als ouders dat je je kind kwijt raakt er is maar een route naar het dal en het middelstation. Dus je kan daar afspreken.

Op de Schlickeralm op 1658 meter staat een kapel. Deze is opgericht voor de beschermheilige van Schlick 2000

De kapel is gebouwd in 1958 door de plaatselijke maar tot ver over de landsgrenzen bekende architect Clemens Holzmeister. De beste man had een lang leven en is 97 jaar geworden.