2004 Zomervakantie  Oostenrijk

Ehrwald, dorpje aan de voet van de Zugspitze 

Er resten ons nog drie vakantie dagen van de vier weken die we tot onze beschikking hadden. Door het ongeluk op de eerste dag is het geheel anders verlopen als de planning was. De dagen die we nog hebben besluiten we door te brengen in Ehrwald. We arriveren 's morgens in dit plaatsje gelegen in de Zugspitzarena. Waar je ook bent in dit gebied heb je een fantastische blik op de zugspitze welke zowel vanuit Duitsland als Oostenrijk per kabelbaan bereikbaar is. Via de VVV komen we bij hotel Alpenresidence een uitstekend hotel met prima prijs / kwaliteit verhouding.

De middag brengen we luierend en in gezelschap van een goed boek op het balkon van het hotel door.

Na een verkwikkende nachtrust gaan we de volgende op stap. We wandelen door het centrum en via het bos over weg nummer 41 naar de Tiroler Zugspitzbahn. Niet dat we daar mee naar boven willen maar we willen de naar de zelfde naam luisterende camping welke ook daar gesitueerd is bekijken. Het is een prachtige camping. Helaas zijn de plekken niet erg groot voor het overige is het een aanrader. Tot dat je de prijs hoort, dan krab je nog wel een keer achter je oren. Terug wandelen we over de Ehrwalder Hohenweg pad nummer 41. Op deze manier is onze dag goed gevuld en hebben we de nodige kilometers gemaakt. 

De laatste dag van onze vakantie in Oostenrijk. Vandaag rijden we met de auto naar de parkeerplaats van de Ehrwalderalmbahn. We gaan met de lift omhoog en drinken uiteraard eerst onze cappuccino op het terras. We wandelen in circa twee uur naar de Seebensee. bij het Jausenstation Seebenalm maken we nog eerst een stop om de inwendige mens te versterken. 

Omdat we niet dezelfde weg terug willen als de heenweg nemen we de beslissing om via de klettersteig Hoher Gang richting dal te gaan. Er staat wel de waarschuwing "nur fur geubte" en klettersteig echter op de kaart ziet het er niet zo spectaculair uit. Het eerste gedeelte valt nog mee maar dan komen we op een stuk waar je inderdaad "schwindelfrei" en met wat bergervaring gezegend moet zijn. We komen heelhuids naar beneden en zij reuze trots op onze prestatie.

Voor we gaan slapen nemen we vanaf de parkeerplaats van het hotel nog een laatste foto van de Zugspitze in de avondzon. Een bewogen vakantie zit er op. Een vakantie die we niet gauw zullen vergeten.