2004 Zomervakantie  Oostenrijk

Rondreis door Oostenrijk, Slovenië en Kroatië 

Augustus 2004, een zomervakantie om nooit te vergeten. Als je dit verslag leest wordt je vanzelf duidelijk waarom. We zouden dat jaar vertrekken op zondag 15 augustus. Maar daar kwam niets van terecht. Zoals gewoonlijk bij deze familie moeten er op het laatste moment nog vele zaken geregeld worden. Peter heeft de week voor de vakantie nachtdienst en komt zaterdag de 14e uit de nacht. In de nacht van 13 op 14 augustus besluit een dronkenlap om zich in voor de deur staande caravan te verschuilen voor de politie. Ondanks dat een politiehond achter hem aan zit wordt hij niet gevonden. Er wordt wel aan de caravan gevoeld er door de ramen in de caravan gekeken met een zaklantaarn en onder de caravan, hij wordt echter niet gevonden. De volgende ochtend vinden we een jas in de caravan die niet van ons is. Dus de politie wordt gewaarschuwd en de jas wordt in beslag genomen. Wij controleren de caravan en de schade valt gelukkig mee. De deur sluit niet goed maar wordt nagekeken door de dealer. Maar je begrijpt dat we hierdoor en omdat Peter de 15e jarig is pas op de 16e vertrekken. 

We reizen de 16e bijtijds af met onze combinatie bestaande uit een Nissan Primera en een Eldis Shadowline caravan. De reis gaat heel voorspoedig, rond 16.00 als we net aan het discussiëren zijn op welke camping we willen overnachten, Katzenkopf of Mainblick slaat het noodlot toe. 

Op autobahn 3 bij autobahnkreuz Biebelried slaat er een voorwerp welke op de weg ligt onder caravan waardoor er een groot gat in de caravan ontstaat. Ook een van de banden van de caravan is aan gort. Gelukkig krijgt Peter de caravan en auto op de vluchtstrook zonder dat de caravan schaart of omslaat. We nemen contact op met de ADAC. 

Even later komt er een sleepwagen die eerst nog de band wil verwisselen. Nadat we hem het gat in de caravan hebben getoond worden afgesleept en moeten van alles gaan regelen. Diverse telefoontjes met de ANWB en de reisverzekeringsmaatschappij en de wetenschap dat we de eerste twee nachten hier in de buurt van Würzburg moeten blijven. 

Later blijk dat de caravan total loss is, maar gelukkig is de restwaarde nog zo hoog dat deze naar Nederland wordt gerepatrieerd.

We zoeken een hotel en komen terecht bij hotel Leicht in Biebelried een uitstekend hotel gelegen in het plaatsje Biebelried een voorstadje van Würzburg waar je fantastisch culinair verwend kan worden. Ondanks dat we geschrokken en van slag zijn genieten we toch van de ambiance in dit hotel. Na een nachtje geslapen hebben moeten we beslissen wat we doen, we hadden vier weken vakantie gepland. Gaan we terug naar Nederland en houden we de vakantie voor gezien, laten we een caravan uit Nederland komen en reizen daar mee verder, of gaan we op de bonnefooi en zoeken een hotel of pension. We besluiten tot het laatste te meer omdat we op een caravan uit Nederland nog minimaal twee dagen moeten wachten. En de schrik ons nog in de benen zit.