Panoramaweg Padastertal 

Een geocache ronde in voor velen een onbekend dal 

Wanneer we in het Zillertal zijn staat altijd een bezoek aan onze vrienden Martin, Christine, Erwin en Christl op het programma zo ook dit keer. We rijden naar Steinach am Brenner waar zij wonen.

gallery/d01

Vaste prik bij een bezoek aan hun is een wandeling maken. Dit keer geen voorstel van Martin maar van  broer Erwin.  Hij is een fervent Geocacher en heeft een nieuwe serie uitgelegd in het Padastertal. Deze is net gepubliceerd dus alle reden om daar heen te gaan en de caches te gaan zoeken.

gallery/d02
gallery/d03

Het Padastertal was altijd een prachtig rustig dal met veel natuurschoon. Echter door de bouw van de Brennerbasistunnel is dit dal gebruikt voor opslag van steen en rotsen welke bij de uitboring vrijkwamen. Inmiddels is de opslag niet meer nodig en is het dal deels hersteld en de moeite waard om te bezoeken.   

gallery/d04

Er is een mooie rondweg gerealiseerd waarbij aan één zijde van het dal diverse trappen gebouwd zijn om deze begaanbaar te maken.

gallery/d05

Wij starten onze wandeling vanaf de woning van onze vrienden maar bij de plek waar de wandeling start zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Een stukje verder bij  bij de Wendelin Kapelle is een parkeerplaats aangelegd en kan je wanneer je wel met de auto bent de auto parkeren.

gallery/d06

De wandeling is een rondweg. Wij kiezen ervoor om aan de schaduwzijde te starten. Ook nummer 1 van de Geocache serie vind je bij het informatiebord. Erwin heeft er ook bewust voor gekozen om hier de serie te laten beginnen.

gallery/d07

De schaduwzijde is de kant met de vele trappen en vereist zoals de Oostenrijkers dat noemen “Trittsicherheit”. Wij gaan op pad en afwisselend tillen Martin en Peter Xela over de trappen. Xela laat het allemaal rustig over zich heen komen.

gallery/d08

Ze is gewend om op schoot te zitten en vindt het helemaal niet erg als ze opgetild wordt. Onderweg proberen we de Geocaches te vinden die onze vriend Erwin verstopt heeft.

gallery/d09

De meeste zijn makkelijk te vinden, voor anderen is het even nadenken maar wij vinden ze allemaal. Niet helemaal eerlijk natuurlijk want voor degene die veel moeite kosten hebben wij een rechtstreekse hulplijn met de eigenaar.

gallery/d10

Wanneer wij halverwege zijn en de schaduwzijde achter ons laten zijn we bij de ingang van de tunnel en hebben acht Geocaches bijgeschreven op ons lijstje.

gallery/d11

De tunnel is aangelegd omdat de drinkwatervoorziening van Steinach uit het Padastertal komt.

gallery/d12
gallery/d13

Door de bouw van de Brennerbasis spoortunnel moest de beek verlegd worden en kwam de drinkwater voorziening in gevaar daarom is de beek verlegd door een zgn stollen te bouwen.

gallery/d14
gallery/d15
gallery/d16

De wandeling gaat verder door de tunnel. In de tunnel is het fris en kan je een trui of vest gebruiken. 

gallery/d17
gallery/d18
gallery/d19

Wanneer we uit de tunnel komen kijken we richting het Wipptal met een prachtige blik op de Habicht. De Habicht is 3277 meter hoog en een blikvanger in de Stubaier Alpen.

gallery/d20

We zijn nu aan de zonnige kant van de Panoramaweg  Padastertal.

gallery/d21

Onder de brugleuning treffen we net als eerder deze week een groot wespennest aan. De zomer van 2018 was een goed jaar voor de wespen. 

gallery/d22

Aan de schaduwzijde aan de overkant van het dal zien we de brugconstructies liggen die deze wandeling mogelijk maakt. In de winter is de panoramaweg niet toegankelijk. Bij de ingang wordt aangegeven wanneer het pad weer toegankelijk is. 

gallery/d23

Het pad is breed en zoekend naar de laatste doosjes zijn we bijna aan het einde van de wandeling. 

gallery/d24

De totale rondwandeling is 2 uur echter met het zoeken van de Geocaches heb je uiteraard langer tijd nodig. Je legt 5,5 KM af en moet 350 hoogtemeters overwinnen. Deze wandeling is uiteraard leuk voor Geocachers maar ook voor niet cachers een aanrader.