Kneipanlage Prad 

Op loop afstand van de camping even lekker afkoelen. 

Onze laatste dag in Prad op camping Sagemühle. Vandaag wordt de auto en caravan reisklaar gemaakt en worden de boodschappen gedaan om lekkernijen mee te nemen die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. 

gallery/l01

Omdat inmiddels de halve dag verstreken is blijft er niet veel tijd over voor een wandeling. Het is warm dus een afkoeling is welkom. Wanneer we Xela onze Bayer uitlaten aan de achterzijde van de camping staat er een bord welke aan geeft dat er een kneipp anlage is. Tijd om dit eens nader te gaan onderzoeken. 

gallery/l02

De streek Vinschgau waar we verblijven staat bekend om zijn appelteelt. We lopen dan ook dwars door de appelboomgaarden. 

gallery/l03

Er worden verschillende soorten geteelt. Bij de receptie van onze camping kan je dagelijks gratis een appel halen. Deze smaken prima, heel anders als welke bij ons in de winkel verkrijgbaar zijn. 

gallery/l04

Over een brede grindweg lopen we in circa 15 minuten naar de kneipp anlage. 

gallery/l05

Door de kneipp anlage stroomt het water van de Nittbach. Volgens overlevering heeft deze rivier een heilzame werking voor mens en dier. Echter het water wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het bewateren van de boomgaarden tussen Prad en Tschengis.

De kneipp anlage is klein, het water is koud maar daarom heet het ook een kneipp anlage. Emmy, Paula en Peter wagen zich in het water. 

En Xela die denkt er het hare van. Ondanks dat zij het warm heeft gaat ze niet vrijwillig het water in. Peter helpt haar een handje zodat ze ook afkoelt en haar warmte kwijt kan. 

gallery/l17

Jan laat het water links liggen en maakt gebruik van de bank met een heerlijk uitzicht op de bergen. 

gallery/l18

Na een tijdje genoten te hebben wandelen we weer op ons gemak terug naar de camping. 

gallery/l19

Voor de laatste keer genieten we vanavond op het terras van het campingrestaurant van een heerlijke maaltijd. 

gallery/l20

Wij waren voor de tweede keer op camping Sagemühle en zeker niet voor de laatste keer.