Kaiserklamm

Klamm wandeling in  Brandenberg

Vandaag staat een uitstapje in het Alpbachtal op het programma. Wanneer we in het Zillertal zijn zoeken we altijd weer nieuwe wandelingen in de omgeving.

gallery/c1__1__e23

We rijden het Zillertal uit en via Brandenberg rijden we naar de parkeerplaats van de Kaiserklamm achter gasthof Kaiserhaus. Het laatste gedeelte van de route gaat over een smalle slecht onderhouden onverharde smalle weg.

 

gallery/c2_d41

Er rijdt hier ook een bus van de lijndienst we hopen dat we deze niet tegenkomen want dat wordt een uitdaging om elkaar te passeren. 

gallery/c3_2aa

Voordat we gaan wandelen meten er eerst een paar munten in de betaalautomaat gegooid worden. Ook hier is het betaald parkeren. Via een bosweg bereiken we de ingang van de klamm. Deze kan je niet missen want deze is goed afgesloten dmv een toegangshek en voorzien van de nodige waarschuwingsborden.

gallery/c4_6bd

In het begin van de klamm stroomt het water rustig. 

gallery/c5_74e

De totale wandeltijd is volgens de website van het Alpbachtal ongeveer 1,5 uur en de website meldt dat Keizer Frans Jozef onder de indruk was van de coulissen en de klamm.

gallery/c6_3b9

Wij vinden de klamm mooi maar zijn niet bijzonder onder de indruk.

gallery/c8_b83

We hebben al meerdere klammen gelopen en deze hoort zeker niet bij de top 3.

gallery/c17_6df

Aan het einde van de klamm kan men het water makkelijk bereiken. Er zijn hier kinderen in het water aan het spelen en op de rotsen zijn diverse wandelaars aan het picknicken. 

gallery/c18_ab6
gallery/c19_c96

De terugweg gaat over een forststrasse door het bos, een saaie afdaling. Wanneer we dit geweten hadden waren we dezelfde weg door de klamm terug gelopen. 

gallery/c20_b5c

Aan het bord van de ÖFB hangt een wespennest wat volop in gebruik is. We laten de beestjes met rust en gaan gauw verder. 

Gelukkig komt het  Kaiserhaus in zicht. Hier kunnen we op het terras genieten van een consumptie voordat we terug naar de camping in het Zillertal rijden.

gallery/c24_b8c

Wanneer we het terras verlaten zien we aan de zijkant twee heren bezig met het bereiden van een gerecht. Nieuwsgierig als Emmy is wil ze natuurlijk weten wat daar wordt gemaakt? Het blijkt een "Prügeltorte"te zijn. 

gallery/knipsel3_e24

De Prügeltorte is een koek die alleen gebakken wordt voor de feestdagen en bijzondere gelegenheden in het Unter  Inntal. Bij bruiloften, doopfeesten, Kerstmis mag deze lekkernij niet ontbreken en is een traktatie voor jong en oud.

gallery/knipsel__1__fad

Het deeg bestaat uit gelijke delen suiker, meel en eieren. Het bijzondere is dat het bakken gebeurt op een open vuur door middel van een draaiend houten spit. Dit draaien gebeurt handmatig, het deeg wordt laagje voor laagje aangebracht. Het bakken duurt hierdoor meerdere uren omdat je de volgende laag niet eerder kan aanbrengen voordat de vorige gebakken is. Wanneer de Prügeltorte de juiste lengte en dikte heeft kan deze zonder problemen van de spies afgenomen worden.

gallery/knipse2l_457

Aansluitend moet de koek drogen en reukvrij bewaard worden. Dan is deze ook voor langere tijd houdbaar. Uiteraard is de koek bij het gasthaus te verkrijgen. Iedere donderdag kan men het bakken zien tussen 14:00 en 16:00. Wanneer het regent kan de taart niet worden gebakken.